Teja Perjet in Jani Jugovic (Gostilna): Poletje med gorami

"Čas preživljava drug z drugim in med 
počitnicami se res poskušava čim bolj 
sprostiti. Najino večerno življenje je 
pijača in pogovor. Očitno se starava!" (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
24. 8. 2015

Kuharski tandem Teja in Jani že septembra pričakujeta prvega skupnega otročička, še pred tem velikim dogodkom pa sta si vzela čas za skupne počitnice v družbi Janijevega sina Taja. Namesto za morski so se odločili za gorski dopust!

Teja in Taj sta postala prava prijatelja in zaveznika.
"Ker sva bila tokrat s Tajem, je bil ta čas zelo aktiven, malo smo kartali, brali, preostanek dneva pa obvezno preživeli v vodi in z žogo v roki."
Taj in Jani sta se skupaj odpravila tudi na Veliko planino.
Na Veliki planini sta uživala v štrukljih. Jani pravi, da so najboljši na Zelenem robu.

Jani in Teja si kljub stalno natrpanemu delovnemu urniku privoščita in utrgata čas, ki je namenjen le njima in malemu Taju, ki že komaj čaka, da bo dobil bratca ali sestrico. Čas pred Tejinim porodom je zanje še toliko dragocenejši, saj so to njihovi zadnji skupni trenutki v troje. Tako so si letošnje ekstremno vroče poletje popestrili tako z dopustom ob morju kot s številnimi enodnevnimi izleti proti goram. Teja, ki čedalje težje prenaša vročino, nam je zaupala: "V Bohinj vedno hodiva na enodnevne izlete. Tako sva bila do zdaj že nekajkrat, a nikoli ne prespiva tam, saj vožnja ni predolga. Dopust preživljava predvsem tako, da hodiva na izlete v Bohinj. Ker nama pot do tja hitro mine, se večkrat odpraviva brez pomisleka, tako da če sva prosta, poskušava dneve čim bolj izkoristiti. Meni izredno prija hladna voda, čeprav je jezero letos rekordno toplo. Bohinj je že dalj časa ena izmed mojih ljubših destinacij, saj si obkrožen z gorami, dihaš lahko svež zrak in vročine tam res ne občutiš."

BREZ GNEČE

In kako se razlikujejo počitnice med gorami od počitnic ob morju? Teja pravi: "Oba z Janijem obožujeva vodo, pa naj bo to slana ali sladka. Pomembno nama je, da se ohladiva, zato sta nama pa obe možnosti zelo všeč. Ko sva na morju, se prilagodiva takratni klimi, raziskujeva plaže, med gorami pa se sprostiva in prepustiva naravi. Vedno hodimo na predel jezera, kjer ni toliko ljudi, tako da je bilo tudi tokrat super. Glede na to, da greva vedno med tednom, se gneča kar porazdeli. Imeli smo res lep dan, brez nenavadnih prigod ali nezgod, ki so pri otrocih sicer običajne in se še prehitro zgodijo." Parček pa pravi, da bo do poroda ostal še naprej aktiven. Trenutno se z vso vnemo lotevata tudi prenove stanovanja in priprave otroških sobic, a tudi še kakšen izlet do Bohinja ali drugih hribovitih destinacij jima ne uide.
NINA KEDER

Priporočamo