Teja Perjet in Jani Jugovic (gostilna): V načrtu za leto 2016 je poroka!

Teja, Jani in Sia 
bodo najverjetneje 
skupaj tudi pred 
matičarjem. (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
11. 1. 2016

Novico o božični zaroki je presrečna Teja sporočila svojim prijateljem kar prek družabnega omrežja, nam pa je razkrila še vse podrobnosti velikega dogodka, ki ju čaka v tem letu.

Jani je z izvirno zaroko požel številne čestitke in pohvale in seveda Tejin da!
Teja ima oba prstana, ki ji ju je podaril Jani.
Načrtujeta veliko poroko s kar100 svati.
Teji je sestavljanko pomagal do konca sestaviti Taj, Janijev sin, ki se je njune poroke tudi zelo razveselil.

Četudi sta bila Teja in Jani vedno velika zagovornika življenja na koruzi, so se njuna občutja s prihodom hčerkice pred nekaj meseci očitno tako poglobila, da sta pripravljena zvezo okronati še s čisto pravo poroko.

Prvi korak je naredil Jani, ki je na božični dan Tejo presenetil z zelo izvirno zaroko. Teja pripoveduje: "Zaroka je bila res nekaj posebnega in popolnoma nepričakovana, saj sva se oba z Janijem strinjala, da se ne bova poročila oziroma da za skupno življenje ne potrebujeva papirja. A ko se je zgodilo in sem po letu dni sestavljanja končno sestavila veliko vprašanje in nato zagledala pred sabo še prstan, je ja kar zletel iz mene. Jani mi je sestavljanko podaril že lani in vsak dan sem lahko odkrila en košček, ki je na hrbtni strani nosil različna romantična sporočila. Na to božično jutro pa sem sestavila vse koščke in sledilo je najlepše presenečenje."

SLEDI NAČRTOVANJE POROKE

Parček velja za popolnoma spontan in nekompliciran in prav taka bo tudi njuna poroka. "Glede poroke nimava nikakršnih posebnih želja. Sanjska poroka bi bila vsekakor nekje v toplih krajih na plaži, a ker želiva imeti ob sebi ljudi, ki nama veliko pomenijo, je to težko izvedljivo, predvsem finančno. Poroko bi imela nekje na prostem, kjer bi pozneje bila tudi pogostitev. Rada bi ustvarila prijetno in predvsem sproščeno vzdušje, da bi šlo veliko bolj za zabavo in druženje kot za poroko. Točne lokacije še nimava, načrtujeva jo proti koncu poletja, tudi datum še ni natančno določen. Povabila bova družino in prijatelje ter ljudi, ki so nama od začetka stali ob strani in danes ne bi počela stvari, ki naju veselijo, če jih ne bi bilo. Računava na približno 100 svatov," nam razkrije Teja o njuni sicer kar obilni poroki, saj 100 svatov ni majhen zalogaj in velja za že veliko slovensko poroko. Seveda nas je zanimalo, ali sta že razmišljala, kaj se bo na njunem slavju jedlo in kdo bo sestavil meni?

"Meni bo absolutno sestavil Jani, saj bi radi dobro jedli in le tako bomo. Kuhali pa bodo najini prijatelji, saj jih je veliko s tega področja," razmišlja parček in nadaljuje o načrtovanju poroke: "O glasbi še nisva razmišljala, saj nisva še tako daleč. Najina Sia je že zdaj obkrožena z ljubeznijo vseh dedkov in babic ter prijateljev. Tudi za tisti dan ne dvomim, da se ne bo našel nekdo, ki jo bo z veseljem čuval. Je pa res, da jo dam sama težko iz rok in se zna zgoditi, da bo kar pri meni, ko bom rekla usodni da. Pri obleki ne mislim pretiravati, glede tega nisem zahtevna in nikakor je ne mislim kupiti samo za tisti enkratni dogodek. Obleko, ki mi bo všeč, si bom izposodila. O pričah pa tudi še nisva razmišljala, zaroka je res sveža in glede na značaj bova o podrobnostih začela razmišljati mesec dni pred poroko. Hvaležna sva za Sio, Taja, da imava drug drugega, da smo zdravi in srečni. Vse drugo bo prišlo samo od sebe," pa nam je še presrečna zaupala Teja.

P.S.

Še tole o zaroki:

  • Jani je Teji ob vprašanju 'Bi se poročila z menoj?' podaril še čudoviti prstan. Teji pomeni veliko: "Vsak prstan, ki bi mi ga podaril Jani, bi bil popoln, in tudi ta je. Pomeni mi zelo veliko, nosim pa ga skupaj s prstanom, ki mi ga je Jani podaril mesec dni po tem, ko sva bila skupaj. Že takrat je v hecu rekel, da me je zaročil, in zato ga vsekakor ne mislim sneti." Izvedeli smo še, da so se skupaj z njima njune zaroke razveselili tudi vsi njuni najbližji, še posebej mali Taj, ki je Teji tudi pomagal sestaviti sestavljanko do konca.

■ NINA KEDER