Teja Perjet in Jani Jugovic: "Moški poroda ne bi zmogli"

30. 8. 2017 | Vir: Lady
Deli
Teja Perjet in Jani Jugovic: "Moški poroda ne bi zmogli" (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Kuhar Jani Jugovic, ki s partnerico Tejo Perjet uspešno vodi podjetje Tejani, že tri mesece svoje sledilce na Facebooku navdušuje z vlogom Cool fotr. V njem s humorjem beleži njihovo vsakdanje družinsko življenje, ki je polno zanimivih pripetljajev. Enega izmed vrhuncev je družina zagotovo doživela nedavno soboto, ko se je zaljubljencema rodil sinček Inaj. Pred kratkim pa je Jani posnel tudi zelo odmeven video, in sicer o tem, kako moški občutijo in prenesejo bolečino porodnih popadkov.

Jani je povedal, da je ideja o popadkih prišla sama od sebe, ker je dejansko želel izkusiti oz. se približati temu, kar ženske doživljajo med porodom.

"Glede na to, da sem takrat pričakoval že tretjega otroka in sem bil pri obeh prejšnjih porodih zraven, se mi je zdelo, da bom tokrat Teji mogoče lahko v večjo oporo. Sploh zdaj, ko se še toliko bolj zavedam bolečine in vsega hudega," je iskreno dejal Jani, ki se je skupaj s Tejo dogovoril s Prokozmetiko v Šenčurju.

Odstopili so jima prostor, kjer so lahko posneli vlog. "Najbolj na roko pa so nam šli v domu za starejše občane Hmelina, iz katerega sta fizioterapevtka Maja in delovna terapevtka Iris prišli z aparatom, ki simulira popadke in na katerega sta me nato tudi priklopili. Bil sem tudi pod njunim nadzorom, kar se varnosti tiče, je bilo poskrbljeno," je povedal zgovorni očka, ki izkušnjo s popadki opiše z besedo grozno. "Izkušnja je res zelo boleča, zavedam pa se, da sem se pravim popadkom zgolj približal in da vse skupaj ne dosega niti 20 odstotkov bolečine, ki jo doživite ženske ob porodu. Resnično je tako, kot pravi Teja, bolečine se ne da opisati ali primerjati s čimerkoli drugim. Ko so sprožili popadke, sem čutil težek pritisk na celotno telo in kosti, bolečina se je iz trebuha širila po nogi, v glavo, čutil sem jo povsod," je dogodivščino slikovito opisal Jani, ki mu je v tistem trenutku šla najbolj 'na živce' Tejina prisotnost.

"Niso se me smeli dotikati ne govoriti, resnično sem samo upal, da bo čim prej mimo. Najhuje je bilo, ko sem mislil, da je že konec, pa se je snemalec odločil snemati pokrivne kadre. To je pomenilo, da je Maja popadke 'navila' do moči 50. Takrat pa fizično res nisem mogel več," je priznal priljubljeni kuhar, ki na porod zdaj gleda s povsem drugega zornega kota. "Že pred samo izkušnjo sem izredno spoštoval in cenil ženske, zdaj pa jih še toliko bolj. Mislim, da tudi ženska ne bi bila sposobna roditi, če ji ne bi hormoni in adrenalin delali 300 na uro, ker zadeva res boli. Moški poroda ne bi zmogli, je že tako, kot mora biti. Ženske, carice ste, ni kaj," je v smehu povedal Jani.

Vse več sledilcev

Odzivi na njegov vlog Cool fotr so iz dneva v dan večji, na kar je Jani zelo ponosen. "Predvsem mi je pri mojih vlogih pomembno, da se ljudje vključujejo, komentirajo, izražajo svoja mnenja, se mogoče z nami poistovetijo. Veliko žensk mi je pisalo, kam lahko svoje moške prijavijo, da bi tudi oni izkusili popadke. Imam sem izredno veliko ogledov, delitev in komentarjev. Zelo sem počaščen, da je moje vloganje ljudem zanimivo oz. zabavno," je hvaležno povedal Jani, ki vlog na dnevni ravni dopolnjuje in skupaj z ekipo napreduje.

Odpirajo se tudi nove teme in projekti. "V sklopu Cool fotra spoznavam zgodbe ljudi, srečujem zanimive podjetnike s top idejami in vidim, da mi materiala kar ne zmanjka. V sodelovanju z Nitkaunikatni otroški izdelki, ki že zdaj skrbi za Sijina oblačila, smo izdelali majice Cool fotr, ki bodo na voljo tudi za mamice, malčke ter dojenčke. Za našo celostno podobo skrbi Klemen Kokol, ravno danes mi je ustvaril 'template' 20.000 sledilcev, na kar ne bi mogel biti v treh mesecih bolj ponosen. Malo bolj pa sem angažiral tudi Tejo, da je začela pisati dnevne zapiske, ki jih nato tudi objavim," je razkril 34-letnik, ki kuhalnico z veseljem občasno zamenja za kamero. "Celotna zadeva me je pritegnila, snemanje mi je všeč z vidika učenja, napredovanja. Zelo rad se izpopolnjujem in učim novih stvari, na splošno nisem človek, ki bi miroval. Od prvega vloga, ki je nastal pred tremi meseci, se vidi izboljšanje, in dokler ne bom dosegel cilja, ne bom nehal," je bil odločen Jani.

Barbara Majič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord