Teja Perjet in Jani Jugovic: Pričakujeta čudež številka dve

Teja Perjet in Jani Jugovic: Pričakujeta čudež številka dve (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
20. 3. 2017

Zaljubljeni kuharski parček Teja Perjet in Jani Jugovic z revijo Nova ekskluzivno in ponosno delita veselo novico. Znova sta namreč v veselem pričakovanju! Teja je trenutno že v četrtem mesecu nosečnosti, kar pomeni, da se jima bo nov družinski član (spola še ne poznata) pridružil proti koncu avgusta. Zgovorna kuharja smo obiskali na domu v Šiški, kjer je Teja zaupala vse podrobnosti nepričakovane nosečnosti, ki je po njunem mnenju en velik čudež.

Teja nam najprej zaupa, da je že konec preteklega leta čutila in vedela, da se v njenem telesu nekaj dogaja in da v njej raste novo bitje.

"Znake sem imela iste kot pri Sii, počutila sem se slabo in bila sem utrujena. Čeprav sem to sprva povezovala s tem, da premalo spimo. Decembra smo okoli božiča načrtovali počitnice v Rovinju, zato sem želela test opraviti kar tam in rezultat pokazati Janiju kot darilo za božič. Potem pa sem rekla, da bi vseeno raje izvedela že prej, zato sem kakšen teden dni po zamujeni menstruaciji kar tukaj, v naši trgovini, kupila nosečniški test.

"Takoj sem ga doma naredila in seveda je bil pozitiven," zaupa Teja in doda, da sta bila z Janijem ob novici presrečna. "Potem pa so se takoj porajala vprašanja, kako bova z dvema majhnima otrokoma, saj Sia ob rojstvu novorojenčka še ne bo dopolnila dveh let," je iskrena Teja, ki se s tem zdaj ne obremenjuje več toliko.

Pomembno je le to, da bo znova postala mamica, saj meni, da je njena ponovna nosečnost res en velik čudež. "Po rojstvu Sie sem ginekologinjo prosila za kontracepcijski obroček, pa je rekla, da midva tega ne rabiva, saj je že Sia čudež. Poleg tega imam policistične jajčnike ter za sabo kar šest umetnih oploditev s bivšim partnerjem. In nič ni pomagalo, vse do zdaj, ko v mojem trebuščku znova raste dete," pojasni lepa nosečka, ki prizna, da tako srečna, kot je z Janijem, še nikoli ni bila.

A tudi njima sprva ginekologi niso pripisovali veliko možnosti za zanositev. "Ko sva bila z Janijem dve leti skupaj in se ni nič zgodilo, sva šla na pregled. Ginekolog nama je nato rekel, da imava samo 20 odstotkov možnosti za zanositev, in še to z umetno oploditvijo," zaupa Teja, ki se je takrat pač sprijaznila, da ne bo imela svojih otrok, a se je vseeno odločila, da bo življenje zajemala s polno žlico in se zakopala v posel, ki sta ga ustvarila z Janijem. Zato ima danes za ženske, ki se trudijo zanositi, spodbudne besede. "Najlažje je reči sprosti se, ampak dejansko je to res. Ženske morajo iti čez vse faze. Najprej je razočaranje, potem se sprijaznijo, potem že mislijo, da otroka nočejo, no, nato pa se bo zgodilo. Svetujem jim samo to, da nikoli ne smejo obupati. Niso same, veliko je takih primerov, in o težavah z neplodnostjo bi se morali več pogovarjati. Danes je to tabu, ki pa ne bi smel biti," še doda mlada mamica.

Vse oblekice, pripomočke za hranjenje ter voziček od Sie sva že podarila neki mamici, ki se je s težavo prebijala skozi mesec. Seveda, saj sva mislila, da tako ali tako ne bova imela več otrok. Sicer pa bova tokrat dala velik poudarek kakovostnemu vozičku, predvsem si želiva takega z napihljivimi kolesi, saj se bom sprehajala po raznolikem terenu. Veliko nameravam uporabljati tudi nosilko, ki je zelo praktična.

Hud apetit

"Trenutno mi najbolj prija popečen toast z maslom, na začetku nosečnosti pa sem bila obsedena z gumijastimi bomboni vseh vrst, ki jih nikoli prej nisem marala. Zelo mi paše tudi vaniljev puding, kmalu pa bom začela jesti kislo zelje in pire krompir, tako kot pri Sii. In obožujem hot doge, prav nažiram se. Po kilah se nisem zredila, razliko opazim samo po trebuhu."

BARBARA MAJIČ