Teja & Jani: Skubita državo?!

Vir: Nova
29. 4. 2013

Pred kratkim so v uredništvu revije Nova dobili namig, da naj bi Teja Perjet in Jani Jugovic, dobila zajeten kupček denarja od države.

Teja in Jani naj bi se v podjetništvo vrgla predvsem zaradi zajetne pomoči države, zaradi tako imenovane subvencije za samostojne podjetnike, ki naj bi jo prejela ob ustanovitvi podjetja Tejani Kitch'n. Seveda je to preverljiv podatek, Teja pa je tudi vse pojasnila.

Ker gre za mlada podjetnika, ki se spuščata na popolnoma novo področje v slovenskem kulinaričnem prostoru, sta kaj podobnega, kakšno poleno pod noge, tudi pričakovala:

"Imava popolnoma čiste račune. Lahko povem, da si niti ne bi upala vzeti denarja od države, saj ga je treba v primeru, da ti posel ne gre, vračati. Tako nisva dobila prav nobene subvencije, vse, kar počneva, je najino delo, najin trud, finance za vse pa nabirava sproti, saj ves čas delava."

Teja je še razložila, da je vso dokumentacijo in papirologijo urejala ona: "Postala sem samostojna podjetnica. Šla sem na točko e-VEM in tam ustanovila podjetje, se prijavila in dobila vse papirje. Podjetje sem ustanovila jaz in jaz bom odgovorna tudi za nadaljnje zaposlovanje. Seveda je tudi Jani del te zgodbe, čeprav sem jaz ustanovila podjetje. Sicer pa za ustanovitev d. o. o. potrebuješ začetni kapital, in ker ga nimava, sem se odločila za s. p. Bomo videli, kako bo šlo od začetka, če se bo izkazal za uspešnega, bomo razmislili o ustanovitvi d. o. o."

Več v novi številki revije Nova, za katero je Teja spregovorila tudi o velikem odprtju novih prostorov, ki se bo v Ljubljani zgodilo 9. maja.