Teja Perjet in Jani Jugovic: Slovenska družina Kardashian?!

7. 8. 2017 | Vir: Nova
Deli
Teja Perjet in Jani Jugovic: Slovenska družina Kardashian?! (foto: Jana Šnuderl)
Jana Šnuderl

Njuna zgodba se je začela pred kamerami, v resničnostnem šovu Gostilna išče šefa. In ker sta teh že vajena, nimata težav z nadaljevanjem šova – tokrat prek videovlogov, ki jih Jani snema pod imenom Cool fotr. Odziv gledalcev ju je presenetil.

Očitno Slovenci res radi kukamo v tuje domove in opazujemo, kako poteka življenje drugih. Kako naj si sicer razlagamo tako priljubljenost resničnostnih šovov in tudi priljubljenost vlogov kuharskega mojstra in dvakratnega očeta (že kmalu trikratnega!) Janija Jugovica.

Njegova Teja razlaga: "Jani snema vloge slabe tri mesece in odziv je vsekakor nad pričakovanji. Zelo sva presenečena, da so nas ljudje tako lepo sprejeli in da je stvar všečna ter gledljiva. Hkrati sem izredno ponosna na Janija, da mu ob vsem delu, ki ga imava tako s podjetjem Tejani, kot tudi družino, vse to uspeva in da ustvarja zame najlepše spomine. Nadaljevali bomo v našem tempu, kar pomeni, da bomo taki, kot smo. Jani prikazuje naše življenje in celotna zadeva je nastala kot hobi in vloganje kot tako tudi jemljeva. Dejansko se celotna zadeva lepo razvija in pustila jo bova teči v tej smeri. S prihodnostjo, kam bo to peljalo, pa se ne obremenjujeva."

TV-ponudbe

Zanimalo nas je, ali sta morda dobila že tudi kakšno ponudbo s televizije, saj so vlogi popularni tudi tam. Teja pravi: "Ponudbe s televizije še ni bilo, sva pa vsekakor odprta za nove izzive. Vsako stvar, ki pride v življenju, vzameva kot izkušnjo, iz katere se skušava naučiti čim več. Verjameva, da z izkušnjami človek raste in gradi svojo osebnost ter se iz dneva v dan uči in izpopolnjuje." Slišali smo že, da so njuno družino, ki je dnevno pred kamerami, poimenovali, da so nekakšni slovenski Kardashianovi. Po slavni ameriški družini, ki je zaslovela ravno po resničnostnih šovih iz njihovega življenja.

A Teja se temu upira: "Ne bi rekla, da smo postali slovenski Kardashianovi, daleč od tega. Smo zgolj povprečna slovenska družina, ki pa je z vloganjem postala malo bolj javna. Dejansko prikazujemo realno stanje. Mislim, da se vidijo v vlogih tudi prepiri in vse, kar sodi zraven. Res je, da Jani sam posname in zmontira zadeve, a take, kot jih prikaže, tudi so. Izza kamere ostane mogoče moje negodovanje glede samega vloganja, saj se dogaja, da hodi spat ob dveh zjutraj in ima s celotno zadevo res veliko dela. Poleg vlogov so tu še slike, teksti, iskanje ustrezne glasbe. In vsa zadeva je iz nekakšnega hobija kar naenkrat prerasla v še eno službo."

Z vlogi že služita

Po dobrih odzivih javnosti pa vlogi niso ostali neopaženi tudi pri podjetjih, ki v takem umeščanju njihovih izdelkov vidijo novo priložnost oglaševanja. Bi se torej lahko preživljali že zgolj z vlogi? "Tejani je posel, s katerim se preživljava, in ne vloganje. Vlog Cool fotr je nastal predvsem iz tega vidika, ker Jani nikoli ne miruje in neprestano išče nove izzive. Do naju res pristopajo različni ponudniki, a se s tem ne preživljava.

Ker Cool fotr ne želi postati še eden od reklamnih vlogerjev, bi pa vsem rada dala možnost, da se predstavijo manjši samostojni podjetniki, je uvedel novo rubriko 'unboxing' oziroma razškatljevanje, kjer odpirava in prikaževa izdelke, ki nam jih pošljejo. Tako lahko brezplačno vse predstaviva, sami izdelki pa tako niso del naših vlogov. Uporabljava in prikaževa pa izključno izdelke, ki so nam všeč, in tiste tudi izpostaviva s kakšno nagradno igro in popusti za naše sledilce, saj želiva dati ljudem možnosti, da tudi sami preizkusijo kul stvari." "Podjetje Tejani bo in ostaja najina primarna dejavnost. V sklopu Tejanija uspešno sodelujeva z različnimi naročniki tako kratkoročno kot dolgoročno in do zdaj so z najinim delom vsi zadovoljni. K temu sva stremela od začetka, ko sva podjetje odprla, in k temu bova stremela tudi v prihodnosti. Kuhanje, pisanje in snemanje videoreceptov, tim bildingi, šolanja, promocije, vse to je in ostaja najina strast. Je pa res, da ima najin dan očitno 25 ur, saj sva stalno v pogonu in iskanju novih izzivov," je še zaključila Teja in odhitela novemu snemalnemu in kuharskemu dnevu naproti.

Bo nastopila tudi bivša?

V vlogih nastopa tudi Janijev sin Taj iz njegove prve zveze - zanimalo nas je, kaj na to pravi njegova mama in ali bo morda tudi ona nastopila v seriji vlogov. Pa je Teja razložila: "Taj je medijsko izpostavljen, že odkar sva se z Janijem spoznala in že takrat smo se z njegovo mamico o tem pogovorili. Glede na to, da imata z Janijem deljeno skrbništvo, se pogovarjamo na dnevni bazi, vidimo pa se tudi vsaj enkrat na teden in imamo super odnos. O vlogih ne razmišljamo, nastajajo spontano, tako da na drugi del vprašanja žal ne morem odgovoriti."

Nina Keder 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord