Teja Perjet in Jani Jugovic: Za njima je najlepše leto

Starša sta deklici za rojstni dan zaželela le zdravje, vse drugo ji bosta poskušala zagotoviti sama. (foto: Jana Šnuderl) Jana Šnuderl
Vir: Story
14. 10. 2016

Kuharja iz resničnostnega šova Gostilna išče šefa Teja Perjet in Jani Jugovic imata za seboj najlepše, a hkrati tudi najbolj naporno leto, saj je njuna hčerkica Sia v sredini septembra upihnila prvo svečko. Vedno zgovorna starša sta nam med drugim zaupala, kakšna nagajivka je malčica, in razkrila, ali bo Sia mogoče dobila bratca ali sestrico.

Sia je hiperaktivna malčica, ki mamici in očku ne pusti ‘dihati’, a hkrati je že zelo samostojna in pogumna.

"Za nama je prvo leto in čas, ko se morava bolj posvetiti Tejaniju. Jani je to leto uspešno prebrodil, pridobil nove naročnike, obdržal stare in zelo sem ponosna nanj. Poleg dela je bil čudovit oče Sii in Taju ter krasen partner meni. Ne vem, kako mu vse to uspe. Trenutno je vsa najina energija usmerjena v Sio in njeno uvajanje v vrtec. Po tem pa bova morala moči usmeriti v Tejani, saj načrtujeva več različnih projektov in veliko novosti," pove Teja, ki se ji je tako kot vsem mamicam žal končal porodniški dopust in čas ne bo več namenjen samo njeni malčici. Sia pri enem letu še ne hodi, zato pa že sama vstane in na mestu pleše. Ampak to še ni vse.

"Če ji rečeš, naj zapoje, zapoje. Oponaša tudi živali - kužka, sovico, opico, račko - in avtomobile, kako vozijo ter trobijo. Trudi se klepetati in ponavljati besede. Zna reči že mami, tati, Tat - to je Taj, Jaja, naša muca, dan, pupa, khhh - kruh, pi pi, kar pomeni, da odpreš nekaj, maha za papa, zna tudi kregati s prstkom in govori zraven 'ti, ti, ti'," navdušena pripoveduje Teja in doda, da je deklica tudi izredno trmasta, in če kaj ni po njeno, protestira, dokler ne doseže tistega, kar si je zadala.

"Je pa tudi zelo zahtevna, z njo se je treba ukvarjati 24/7, pogovarjati, peti, skakati. Tudi če gleda risanke, morava s Tajem plesati zraven in jo zabavati. Že zdaj je rada v središču pozornosti, in če je ne poslušam, me kliče in poje, dokler se ne obrnem k njej," v smehu razloži mlada mamica in nam zaupa načrte za prihodnje leto.

"Moji načrti ostajajo isti. Tejani je velik del mojega življenja in želim si, da bi bila pri delu uspešna in učinkovita. Z Janijem imava veliko ambicij in želja ter vso svojo energijo usmerjava v to, da so naročniki in ljudje, s katerimi delava, zadovoljni in kulinarično zadovoljeni. Se pa pripravljajo novosti, o katerih za zdaj še ne moreva govoriti," je skrivnostna Teja, ki se zaveda, da se zarečenega kruha veliko poje, a o morebitni novi nosečnosti ne razmišlja.

"Naučila sem se že, da nikoli ne rečeš nikoli, a trenutno o še enem otroku res ne razmišljava. Sia ima bratca Taja, ki ga naravnost obožuje. Bo za zdaj to kar zadostovalo," zaključi Teja.

Napisala Barbara Majič
Fotografije Jana Šnuderl

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story41/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 41/2016

Story 41/2016, od 06. 10. 2016