Teja Perjet & Jani Jugovic: Predstavila sta nam Sio

Teja Perjet & Jani Jugovic: Predstavila sta nam Sio (foto: Jana Šnuderl) Jana Šnuderl
Vir: Story
26. 5. 2016

Ljubezensko zgodbo Teje Perjet in Janija Jugovica, ki sta se zaljubila v kuharskem šovu Gostilna išče šefa, je zaokrožila hčerkica Sia. Njuna ljubezen se razvija dobesedno pred očmi javnosti, tokrat pa prvič javno predstavljata tudi malo princesko.

Mlado družinico smo obiskali in tako pokukali v njihov vsakdan, ki je prepleten s skrbjo za malo dojenčico in skrbjo, da kljub Tejinemu porodniškemu dopustu v podjetju Tejani še vedno vse teče kot namazano. Te dni je zato toliko bolj delaven Jani, ki je ves čas v pogonu, sprejema naročila, telefonske klice, si izmišljuje vedno nove recepte, jedi in mimogrede priskoči Teji na pomoč pri kakšnem gospodinjskem opravilu. Tako je na kratko videti njun vsakdan, več o novem življenjskem obdobju pa je za Story spregovorila Teja.

Story: Sia je te dni dopolnila osem mesecev. Zakaj sta se odločila hčerkico predstaviti šele zdaj?

Rojstvo otroka je res intimna stvar in prvi meseci, ki smo jih preživeli skupaj, so bili samo naši. Tudi obiskov nismo imeli veliko z izjemo najožjih članov. Tako Sia kot tudi jaz sva potrebovali mir. Tako sva se lahko spoznali in se navadili druga na drugo ter počasi padli v neko rutino, ki je postala najin vsakdan. Hranjenje, podiranje kupčkov, previjanje, vozičkanje, kopanje, spanje ... Meseci so šli mimo in zdaj je postala že prava mala lumpa, ki raste s svetlobno hitrostjo. Tako smo ujeli še zadnji vlak za fotografiranje dojenčka, ki nama ga je ob rojstvu podarila Jana Šnuderl. Fotografira naju ob vseh prelomnicah in najsrečnejša sva, da je poskrbela tudi za slike najinega zakladka. Tako imamo še en lep spomin in tudi Sia je na slikanju uživala.

Story: Ko ste postali mama, se vam je uresničila velika želja. Je tako, kot ste si predstavljali?

Ko sem postala mama, se je življenje v trenutku obrnilo na glavo. Že ko sem izvedela, da sem noseča, sem se spremenila. Spremenil se je moj pogled na svet, prioritete so druge. Zdaj je pomembna ona in samo ona. Vedela sem, da me čakajo spremembe ter novosti in predvidevala sem, da gre za največjo ljubezen, ki jo človek lahko doživi, a si nikoli nisem predstavljala, da bom za tako malo bitje pripravljena storiti čisto vse. Potihoma sem upala, da bodo noči prespane in da bo Sia mirna punčka, a se je izkazalo ravno nasprotno. Dobila sva hiperaktivčka, ki ne potrebuje veliko spanca, tako so dnevi in noči precej naporni, a hkrati nekaj najlepšega.

Story: Ste imeli kakšne težave?

Težav je bilo kar nekaj, predvsem začetniških, tudi zdaj so še prisotne, a se z njimi spopadamo po najboljših močeh. Predvsem je bila težava, ki še vedno ostaja, moja občutljivost. Ne prenesem njenega joka, zato naredim vse, da do tega ne pride. Ker pa so bili na začetku tudi krčki, brez tega ni šlo in tako sva jokali skupaj. Ponoči ne spimo dobro, tudi podnevi bolj malo, voziček sva zamenjali za nosilko, a to so sladke težave, ki so postale del mojega vsakdana, in kot take jih tudi jemljem.

Story: Komu je Sia bolj podobna - karakterno in fizično?

O fizični podobnosti težko govorim, saj z Janijem meniva, da ni podobna nobenemu izmed naju. Karakterno je pa kar moja. Je mali živček in že zdaj uveljavlja svojo voljo, kar pomeni, da je zelo huda, če ne dobi tistega, kar hoče. Ko hoče jesti, mora biti hrana takoj pripravljena. Ko je zaspana, hoče takoj svoje pesmice. Je pa zato toliko bolj aktivna, zgovorna in posrečena. Hitro napreduje in res je nenehno v pogonu. Če bi lahko, bi danes že tekla.

Story: Si vzamete kdaj čas tudi samo zase?

Odkar sem rodila, nisem imela časa zase oziroma nisva z Janijem imela časa za naju. Dokler sva v njenem vidnem polju, je okej, v nasprotnem primeru pa je kar hitro jok. Je pač punčka, ki potrebuje veliko pozornosti, bližine in akcijo. S tem se ne obremenjujem več. Na začetku mi je bilo kar naporno, zdaj pa sem se navadila. Ima pa Sia prijateljico Zojo, s katero zadnje tedne preživlja popoldneve, tako da lahko tudi mi odrasli udarimo kakšno debato, ki se ne vrti samo okoli otrok, in se tako nekoliko sprostimo.

Story: Koliko vam pri skrbi za Sio pomaga Jani?

Jani je zelo skrben očka in partner. Takoj, ko sva začela uvajati gosto hrano, je prevzel vlogo njenega osebnega kuharja. Ob tem poskrbi, da vedno skuha tudi zame. Prav tako jo že od samega začetka vsak večer skopa, z njo pa je tudi zgodaj zjutraj, ko se jaz po napornih nočeh malo naspim.

Story: Kaj vse so njegove 'naloge'?

Jani nima nalog, pomembno je, da je ob nama, ko ga potrebujeva, in zanj sem zelo hvaležna. Je pa zelo skrben tudi njen bratec Taj, ki jo naravnost obožuje, in ona njega prav tako. Janiju pomaga pri kopanju, meni pri previjanju in hranjenju. Z nama gre tudi na sprehode, pravi, da je moj pomočnik, in moram priznati, da je zelo priden in učinkovit.

Story: Si morda želite še kakšnega otroka?

Sia je čudež, ki se nama je zgodil in je zelo velik zalogaj. Vsak drugi teden imava tudi Janijevega sina Taja, tako da je že zdaj polna hiša. Je pa tudi s Tejanijem veliko dela in je Jani že zdaj kar precej odsoten, tako da si ne predstavljam, da bi imela še enega otroka. Sem se pa z leti naučila eno stvar, in sicer nikoli ne reci nikoli. Verjamem, da se bo zgodilo točno to, kar nam je namenjeno.

Story: Pred kratkim smo izvedeli, da sta odpovedala poroko. Zakaj?

Preprosto nimava časa. Čeprav si želiva majhne in intimne poroke, je vseeno potreben čas za organizacijo, tega pa trenutno nimava. Za poroko bo še čas, zdaj je ves najin čas posvečen Sii in družini ter seveda delu v Tejaniju, brez katerega ne gre.

Story: Pred kratkim sta izvedela tudi, da boste septembra, ko bi morala Sia v prvič v vrtec, brez varstva. Imata sploh še kaj možnosti, da dobite prosto mesto v vrtcu?

Mislim, da letos možnosti nimava, ker je očitno kar naval z otroki. Bomo videli avgusta, ali se bo sprostilo dovolj mest, a za zdaj na to ne računava.

Story: Boste porodniški dopust izkoristili do konca ali boste predčasno nazaj za kuhinjskim pultom?

Porodniški dopust je namenjen otroku in tako bo vse do konca. Jani uspešno vodi Tejani in mu popolnoma zaupam. Če me potrebuje, mu pomagam, pa čeprav od doma. Čeprav je čas preživet s Sio neprecenljiv, komaj čakam, da znova začnem delati. Mislim, da komaj čakajo tudi babici in dedka ter predvsem moja sestra Maja, ki komaj čaka, da bo lahko čuvala svojo princesko.

Story: Vam je kdaj žal, da ste se odločili za samostojno pot, da ste pustili udobno in dobro plačano službo v slovenskem energetskem podjetju?

Odločitve nikoli nisem obžalovala. Udobna in dobro plačana služba ni vedno boljša. Seveda so bile številne prednosti, kot so krajši delovni čas in varnost ter stabilnost, a to ni odtehtalo moje nesreče. Nisem človek, ki bi stagniral na delovnem mestu. Sem izredno aktivna, rada imam stik z ljudmi in srečna sem, da sem našla dejavnost, ki me izpopolnjuje. Tejani je skupni projekt z Janijem in nanj sva zelo ponosna. Vesela sem, da so naročniki z najinim delom zadovoljni, da je teh vedno več in da že štiri leta uspešno delujeva tako poslovno kot tudi zasebno.

Story: Dobri kuharji so med najbolj iskanimi na trgu delovne sile. Je morda Janija premamila že kakšna ponudba, ga vabijo v kakšno gostilno?

Jani je dobil že kar nekaj ponudb, a ga za zdaj še nobena ni premamila. Nobena ponudba ni ustrezala njegovemu tipu kuhanja, saj želi kuhati avtorske jedi. Je pa naredil že kar nekaj jedilnih listov po slovenskih gostilnah, ki so zelo uspešne.

Story: Navdušenje nad kuhanjem je že pokazal tudi Janijev sin Taj. Ga Jani tudi uči?

Taj za zdaj še ne kaže prevelikega zanimanja za kuhanje, prioriteta mu je nogomet. Ga pa vključujeva v proces kuhanja, če si to želi.

Story: Kaj si želita za vajino punčko?

Želiva si, da bi bila zdrava in srečna. Usmerjala jo bova predvsem v stvari, ki jo bodo veselile in za katere bo pokazala interes. Trenutno je najin načrt, da bi uspešno prespali eno noč, ali pa, da pri kopanju ne bi bilo protestiranja. O prihodnosti še ne razmišljava, saj vsak dan prinese nekaj novega. Sama ji vsak večer zašepetam na uho: "Tudi spati ni treba, samo zdrava bodi."

"Dela je res veliko"

Teja in Jani sta po zaključku šova odprla podjetje Tejani, ki piše pravo zgodbo o uspehu. S čim se ukvarja, nam je razkrila Teja: "Trenutno potekajo številni projekti. Poleg že obstoječega dela, kot so otroške rojstnodnevne zabave, cateringi, team buildingi, kuharski tečaji, dekliščine itd., se trenutno piše veliko receptov za različne naročnike. V sodelovanju s Pampersom sva izdala dve knjižici z recepti za hrano za dojenčke in male gurmane, pripravlja se tudi knjižica z ledenimi čaji 1001 cvet. V začetku junija bo Tejani s kuharskimi šovi prisoten na 3. Festivalu zdravja v Križankah, ki ga organizirajo Ljubljanske lekarne. Za njih bova izdala tudi knjižico z recepti, kjer bodo zajeti zdravi, sveži in hitro pripravljeni obroki. Veliko projektov je tudi z Boschem, od predstavitve novih izdelkov do šolanj. S Sašem Miljuševičem, zmagovalcem MasterChefa, je Jani postal tudi ambasador blagovne znamke Rio Mare in skupaj predstavljata njihove izdelke. Skupaj se bosta udeležila tudi festivala Burger, čili in pivo v Celju. Prav tako pripravljata skupen projekt, ki bo znan v kratkem in je nekaj povsem novega. Še vedno pa delujeva tudi dobrodelno. Dela je res veliko in mislim, da sem ravnokar odgovorila na vprašanje o poroki in še enem otroku."

Napisala Nina Keder

Fotografije Jana Šnuderl

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story21/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 21/2016

Story 21/2016, od 19. 05. 2016