Teja Perjet: Posebno praznovanje

Teja Perjet: Posebno praznovanje (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
22. 1. 2013

Za Tejo Perjet je bilo to leto izjemno, saj so se ji prvič v življenju stvari povsem obrnile na glavo. Zamenjala je službo in našla ljubezen svojega življenja, predvsem pa je začela življenje zajemati z veliko žlico. Pred nekaj dnevi je poleg vsega praznovala tudi rojstni dan in se seznanila z veliko tridesetko, ki je ni prav nič prestrašila.

Znanci in prijatelji simpatične tekmo­valke resničnostnega šova Gostilna išče šefa nenehno poudarjajo, da se je Teja v zadnjih nekaj mesecih povsem spremenila in da njen obraz kar žari od sre če. To potrjuje tudi sama, saj se prvič v življenju resnično počuti kot prerojena.

"Saj ni čudno, nekje sem zasledila psihološko trditev, da naj bi 30. leta za žensko pomenila drugo puberteto. Temu bi lahko povsem pritrdila. Pri delu in v ljubezni se mi zadnje čase toliko dogaja, da je kar noro," pojasni Teja, ki se je okrogle obletnice razveselila. Sicer pa je bil njen rojstni dan poseben in lep tudi zato, ker si je Jani vzel prost dan. Svojo drago je vprašal, kaj si želi, ter ji obljubil, da ji bo izpolnil vsako željo. A Teja ni prevelika ljubiteljica obdarovanj in vsem zabiča, naj ji ne kupujejo daril.

"Če si kaj želim, si to kupim sama, zato nikoli ne potrebujem ničesar, in če me kdo vpraša, kaj si želim, res nimam želja. Po naravi nisem velik materialist, zato daril niti ne potrebujem. Ne maram niti rož ali nakita, saj mi je najlepše, če me nekdo kam pelje. Na tisti dan sem si želela samo mir in nekaj časa zase. 

"Dan je bil povsem miren in pozneje smo se skupaj s Tajem, ki je bil ta dan pri nama, odpravili po nakupih." Zvečer so na obisk prišli Tejini starši in Jani je zanje pripravil okusno večerjo. "

Jedli smo bolj lahko večerjo in uživali v odličnem bifteku, za prilogo pa jedli blitvo," je povedala. Za praznovanje rojstnega dne ni bilo časa, ker sta se z Janijem tisti dan udeležila poslovilne zabave Tejinega prijatelja, ki gre za šest mesecev živet v Ameriko. A nič zato, saj se je Tejina 'rojstnodnevna zabava' raztegnila kar čez ves teden. Sledila sta obisk Janijevih staršev in nedeljska kraljeva pojedina v eni izmed domačih gostiln v Škofji Loki.

"Prevelike zabave si nisem želela tudi zato, ker se dogovarjamo za skupen žur, ki bi ga organizirali Jani, Andrej in jaz. Jani bo okroglih 30 let praznoval 9. februarja, Andrej pa je v svoja 30. zakorakal že 12. decembra," doda Teja, ki si bo to leto zapomnila kot največjo prelomnico v življenju, saj je ugotovila, kaj si v življenju resnično želi in kakšnega človeka si želi imeti ob sebi. "Tudi čez 50 let se bom z veseljem spomnila tega obdobja, ker sem res naredila veliko sprememb in svoje življenje postavila v prave tirnice," je iskrena.

Teja je spregovorila o svojem otroštvu
Teja se svojega otroštva spominja kot izjemno razburljivega in polnega dogodivščin. "Kot otrok sem bila izredno fantovska, saj sem večino časa zganjala norčije s fanti iz soseske. Veliko časa sem preživela zunaj, kjer smo se igrali skrivalnice in plezali po drevesih. Vedno sem kaj ušpičila in nato krivdo zvalila na druge, kar ni bilo lepo. Ničesar se nisem bala in bila sem prav grozna. Rada sem metala risalne žebljičke po tleh in nato opazovala, kako na avtomobilih pokajo gume. Nekoč sem celo skoraj povsem zažgala smetnjak, v katerega sem skupaj s papirjem vrgla vžigalico. Rada sem nagajala in gledala, kaj se bo zgodilo," se spominja Teja. Za svoje vragolije pa je bila tudi ustrezno kaznovana: "Oče ni bil tako zelo strog, a mi je vseeno občasno dal vetra. Najbolj me je prizadelo, kadar nisem smela gledati televizije, saj sem oboževala serijo Santa Barbara."

Med malico v šoli so se občasno skupaj s sošolkami odločile, da bodo izostale od pouka in delale lumparije pri njej doma. Sicer pa ni nikoli v življenju poskusila cigarete in tudi droge je niso zanimale. Prvič se je napila šele pri 25 letih na službeni zabavi in nazadnje zdaj za svoj 30. rojstni dan. Edine prelomnice v njenem življenju so bile v povezavi s šolo, ko je začela študirati, pa ko je naredila izpit za avto in se prijavila na lepotna tekmovanja za miss Slovenije in miss športa.

"Imela sem res čudovito otroštvo. Imam izjemne starše in osem let starejšo sestro Majo, s katero sem v odličnih odnosih. Kot družina smo bili res povezani in vse smo počeli skupaj, od nenehnega igranja družabnih iger do tega, da smo ogromno časa prebili v naravi, hodili v hribe in se velikokrat odpravili na kakšen poseben izlet. Oče naju je velikokrat presenetil po šoli in peljal na izlet v sosednjo Avstrijo, kjer sva s sestro nakupili sladkarije, ki jih pri nas takrat še ni bilo. Nenehno sta se ukvarjala z nama in prav nikoli se nista sprla. Res sem imela fenomenalno vzgojo," se spominja Teja, ki prizna, da je v sebi še vedno 'mali gavnar'.

"Sestra pa je moje pravo nasprotje. Od nekdaj si je želela sestro in od mojega rojstva je izjemno zaščitniška in na trenutke kot moja mama. Mislim, da sem si tudi zaradi tega kot otrok dovolila veliko več. Norčije pa sva zganjali tudi skupaj, spomnim se, da mi je v prvem razredu s škarjami odrezala velik šop sprednjih las, da je nastala prava 'bundesliga' pričeska. Sama sem si tudi že pobrila obrvi in ponoči strašila sestro," v smehu pove Teja, ki že od nekdaj bolj malo spi.

"Tekoča hrana"
Teja odkrito prizna, da se je med resničnostnim šovom zredila za kar nekaj kilogramov. "Z Janijem sva se odločila shujšati, ker sva se oba malo zredila. V tednu dni sem z zeljno juho, ki jo je naredil Jani, izgubila okoli tri kilograme."

Teja je bila že v preteklosti na tej dieti, ki hitro stopi maščobe, saj telo porabi veliko kalorij, da jo prebavi: "Pred časom sem imela težave s povišanim holesterolom in takrat sem z zeljno dieto shujšala za kar šest kilogramov. Tokrat nisem bila tako zelo uspešna, saj jo je skuhal Jani in bila je tako dobra, da sem je pojedla preveč. Moja je bila tako zanič, da sem je jedla manj, tokrat pa se mi je zdelo, da se bom celo zredila, če ne bom zmanjšala porcij," v smehu doda Teja.

Pravi, da ima dovolj toplih sendvičev in pic, ki sta jih zadnje čase z Janijem jedla v poznih večernih urah.

Nova Story že v prodaji

Story