Teja Perjet: Raje osebni odnosi kot virtualni!

Teja Perjet: Raje osebni odnosi kot virtualni! (foto: Jana Šnuderl) Jana Šnuderl
Vir: Lady
6. 12. 2018

Mamica, kuharica in vplivnica Teja Perjet že nekaj časa uspešno ustvarja blog cool mamacita. V soustvarjanje dogajanja na družabnih omrežjih pa je zajadrala po naključju.

Teji je njen partner Jani na Instagramu ustvaril profil in takrat jo je zadeva pritegnila. “Vedno sem bila nekako proti tem omrežjem, saj sem človek, ki potrebuje stik in prave prijatelje, ter živim za odnose, tiste pristne, ne zgolj virtualne. Me je pa zadeva začela bolj zanimati, ko sem začela dobivati povratne informacije ljudi, kako jim lepšamo dneve z vlogi in kako se nasmejijo mojim objavam in da pri meni dobijo neko pomoč, ki jim daje zagon,” je povedala Teja.

Seveda se tudi ona zaveda, da si dneva brez soustvarjanja objav na družabnih omrežjih številni ne predstavljajo več, in vmes se je tudi njej že zgodilo, da ji je za kakšno objavo bilo precej žal. “Velikokrat v bistvu. (smeh) Sama namreč nimam filtra. Že kar nekajkrat se je zgodilo, da sem po nesreči malo preveč pokazala ali pa iz muhe naredila slona. Nikoli namreč ne gledam, kako posnamem 'story'. Ko imam kaj povedati, povem in objavim. Potem pa dobim taka in drugačna sporočila, da pretiravam, da mi kje kaj ven kuka itd. Ampak takrat je že prepozno. (smeh)”

Teja s sledilci deli veliko stvari iz osebnega življenja in med njimi izpostavlja tudi otroke. “Pri tem imam svoje mnenje oziroma svoja prepričanja. Otrok nikoli v nič ne silim oz. ne objavljam stvari, ki bi se jih mogoče pozneje v življenju sramovali. Vsi smo vsakodnevno izpostavljeni. Tudi ko z otroki zapustimo dom, jih izpostavimo in vsak jih lahko slika in objavi. Glede na napredek družabnih omrežij pa je izpostavljena že večina današnjih otrok, in to v njihovi odrasli dobi ne bo nič spornega oz. nevsakdanjega.”

Prednosti in slabosti

Tudi objave in deljenje utrinkov iz zasebnega življenja imajo lahko prednosti in slabosti. “Prednosti vidim predvsem v tem, da širim pozitivo in marsikoga podprem s svojimi objavami, ga dvignem in mu pomagam. Slabosti pa vidim v negativnih ljudeh, ki si jemljejo pravico, da me poznajo in mi lahko napišejo, kar želijo. Še huje, da me napadajo brez kakršnekoli osnove. Sicer pa tudi to ni taka slabost, če se iz nje česa naučimo, in jaz se. Vsakodnevno se učim in rastem,” doda Teja.

Obstajajo že cele študije, kako objavljati, kdaj objavljati in kako pripravljati objave, a se Teja ozira le nase in na svoje občutke, na prvo mesto pa postavlja svojo družino. “Poslušam sebe in Janiju je moj Instagram fenomen. (smeh) Moja družina bo vedno na prvem mestu. Jani in moji otroci. Oni so moje življenje, moja motivacija in razlog za moj obstoj. Potrebujem samo njih. Ter seveda moji sledilci in sledilke, ki soustvarjajo moj Instagram s sporočili, ki mi jih dnevno pošiljajo.”