Tejani: Čokoladna torta za Sio!

Tejani: Čokoladna torta za Sio! (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lea
12. 10. 2016

Kulinarični dvojec Tejani, ki ga sestavljata kuharja Teja Perjet in Jani Jugovic, sta 12. septembra praznovala prvo svečko svoje hčerke Sie. Za mlado družinico je pestro leto, polno novih izkušenj in dogodivščin. Malčica, ki je prvič vstopila v vrtec, pa poskrbi, da v njihovem družinskem gnezdecu v Šiški nikoli ni dolgčas.

Raznežena mamica Teja kar ne more verjeti, da je leto tako hitro minilo in da je njena hčerka Sia postala že enoletnica.

"Občutki so prečudoviti. Vsak dan z njo je zaklad in vsak dan znova se zahvalim za njo. Je najina sreča, ki pridno raste, in čeprav je izredno hiperaktivna in stalno v akciji, je prvo leto minilo s svetlobno hitrostjo. Marsikaj smo dali skozi in zdaj nas čakajo nove preizkušnje, kot sta vrtec in njeno pohodniško raziskovanje, a se tega veseliva. Pri enem letu je že prava mala 'afna' in vsi skupaj se veselimo vseh prihodnjih trenutkov njenega odraščanja," nam zaupa Teja, ki je spomin na prvo svečko želela ovekovečiti za vedno. Izbrala je družinsko fotografinjo Jano Šnuderl, ki je izrazila željo, da bi Sio za prvi rojstni dan poslikala skupaj s tortico v svojem studiu.

"Z veseljem sva se odzvala, saj imamo po njeni zaslugi prečudovite fotografije in s tem povezane najlepše spomine. Pričakovala je, da bo Sia, tako kot večina otrok, v tortico zagrizla oziroma jo zgrabila, a se to sploh ni zgodilo. Sia je tortici le mahala in se je je kar malce bala. Ko pa se je po nesreči z njo umazala, jo je to izredno motilo, tako da je bilo fotografiranje zelo kratko. Sia zelo rada je, a sladko ji ni preveč všeč," v smehu razloži Teja, ki poudari, da njena hčerka niti približno ni otrok, ki bi ostal na mestu, kamor ga posediš. Prav tako ne mara različnih okraskov v laseh in ne pusti, da jo lepše obleče.

"Je zelo 'komod' in ne mara oprijetih oblačil, tako da je fotografiranje velik projekt. Imava pa srečo, da je Simon, Janin partner, neke vrste 'klovn', ki Sio zamoti vsaj za sekundo. To zadostuje, da Jana ujame pravi trenutek s svojim fotoaparatom. Res sta uspešen tandem in z njima je vsako fotografiranje zabavno in zanimivo," navdušeno pove Teja, ki se je po izteku porodniške že posvetila novim poslovnim projektom.

Priporočamo