Tekmovalci Eme so prijatelji, sodelavci, sostanovalci in tudi konkurenti!

Tekmovalci Eme so prijatelji, sodelavci, sostanovalci in tudi konkurenti! (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lea
25. 2. 2017

Najbolj 'vroči' izvajalci ta trenutek pri nas – koroški dvojec BQL, ki ga sestavljata Rok in Anej Piletič, ter pevka Nika Zorjan – so prejšnji teden imeli razlog za slavje.

Tako BQL kot Nika sta se uvrstila v veliki finale Eme. Anej in Rok navdušujeta in poplavljata splet s Heart of Gold, Nika pa je šokirala Evropo s svojim nastopom v narečju – FSE je namreč zapela v prekmurščini. Sodeč po ogledih videov na YouTubu, je med vsemi finalisti največje zanimanje prav za BQL in Niko Zorjan. In to ni edina skupna stvar. Za obojimi stojita Marjetka Vovk in Raay (Maraaya), prav zato so veliko skupaj in so več kot samo znanci z odrov, so prijatelji.

"Ko imamo skupne vaje, nas Marjetka upeva skupaj, ko imamo žurke za uspehe, smo skupaj, velikokrat smo nastopali na isti prireditvi, vedno izvedemo nekaj pesmi tudi skupaj, v zadnjem času pa smo se še bolj povezovali, saj nas je Ema zbližala," nam je zaupal Rok.

"Tudi navijali smo drug za drugega, vsak pred svojo televizijo," v šali pove Anej, ki zaupa, da še zdaj ne zna čisto dobro zapeti v narečju, ko poskuša peti Nikino uspešnico z Eme. "Sem poskusil, pa se mi zdi, da mi gre, dokler Nika ne začne popravljati vsake besede."

V tednu pred Emo so simpatični glasbeniki postali tudi sostanovalci. "Sem s Tišine iz Prekmurja, Rok in Anej pa s Prevalj na Koroškem. Lahko si mislite, kako utrujajoča je vožnja. Če bi se vsak dan vozili, bi po štiri ure na dan zapravili v avtu, namesto da bi se spočili, kar je za nastop na Emi zelo pomembno. Imamo srečo, Raay in Marjetka sta nam ponudila, da ostanemo pri njiju, tako da smo ena velika družina," doda Nika, ki pravi, da sicer rada vozi, a da raje čas zapravi za vajo in petje kot za vožnjo. Kljub temu pa bodo na odru Eme poleg vseh drugih vezi predvsem – tekmeci. "Imeti konkurenco, ki ji privoščiš dober nastop in uspeh enako kot sebi, je najbolj sproščeno in zabavno. Seveda bomo tekmeci, smo se dogovorili, da se moramo spomniti in se malo grdo pogledati, sicer bomo imeli občutek, kot da smo doma v dnevni sobi," v šali razloži Rok motivacijo, kako se bodo zavedali, kdaj gre zares, in doda, da bosta Niko kot sostanovalko pogrešala po vseh presmejanih urah, vajah in štosih, ob katerih se sproščajo po uspešnih vajah.