Televizijca Davida Urankarja čaka delovno poletje

5. 7. 2017 | Vir: Nova
Deli
Televizijca Davida Urankarja čaka delovno poletje (foto: Helena Kermelj)
Helena Kermelj

Ko se je s prejšnjim tednom tudi uradno začelo poletje, se je med estradniki začela sezona dopustovanj in oddihov. In čeprav se simpatični televizijec konec junija z oddajo Dobro jutro do jeseni poslavlja z malih zaslonov, so njegovi načrti za prihajajoče mesece precej delovno obarvani.

Na nacionalni televiziji se je namreč že pridružil ekipi ustvarjalcev oddaje Poletna scena.

David, za vas bo poletje sicer obarvano tudi delovno, pa vendar ... morda že načrtujete kakšen oddih?

David: Letošnje poletje bo zelo pestro, (smeh), zares se je začelo kar na prvi poletni dan oz. bolje rečeno s prireditvijo Poletna noč, prav tako pa smo že začeli tudi sezono Poletne scene. Da ne pozabim na oddajo Dobro jutro, ki bo v živo na sporedu do konca junija, potem pa kot kolaž izbora rubrik tudi čez poletje. Z ekipo Avtomobilnosti pripravljamo teste in zgodbe za novo sezono ter za naš zavihek na MMC-ju in Youtube kanalu. Na oddih pa skočimo skoraj vsak konec tedna oziroma takoj, ko koledar pokaže, da bova z Ajdo nekaj dni frej. (smeh)

Kako pa navadno preživite poletje? Aktivno ali imate rad sproščanje pod borovci in branje?

David: Na dopustu rad preberem kakšno dobro knjigo, za letos imam pripravljeno zalogo italijanske pisateljice Elene Ferrante. Je pa tudi res, da imamo vsi trije zelo radi, da se nam ves čas nekaj dogaja. Tako dopust najraje preživimo aktivno – na sporedu so deskanje, sup, kolesa, rolerji, teniški loparji ...

Kakšen pa je vaš prvi poletni spomin na počitnice brez staršev? Kam ste se odpravili in s kom?

David: Uf, ta je pa težka. Najbolj se spomnim treningov ob morju z atletsko ekipo. Že kar zgodaj sem se resno vrgel v šport, tako da nekih zabavnih počitnic prav zares nisem imel. Kar pa ne pomeni, da ni bilo fino. Na pripravah se vedno zgodi kakšna potegavščina, spoznaš nove ljudi ... Po navadi je bila naša baza Medulin, z vstopom v reprezentančne vrste pa tudi kakšna bolj oddaljena morska destinacija.

Kako pa so se vaše počit­nice spremenile, odkar ste postali očka? Je zdaj bolj 'aktivno'? Več tekanja, igre?

David: Niti ne, že prej je bilo zelo aktivno. (smeh) Zdaj je treba podvige le malo bolje načrtovati. Včasih ni bilo problema iti na celodnevni izlet s kolesi v neznano, in to brez prave predpriprave. A drastično se ni nič spremenilo, le kakšno dodatno vodo in prigrizek imava vedno v torbi. Aja ... pa plenice.

Letos se sicer ne boste prvič znašli v vlogi voditelja Poletne scene, pa kljub vsemu. Česa se letos najbolj veselite?

David: Vzdušja. Ko se nabere ekipa iz različnih uredništev RTV-ja v tako luštni oddaji, kot je Poletna scena, lahko človek čez leto le upa, da bo spet povabljen k projektu.

Pa nam že lahko razkrijete, kje se vam bomo letos lahko pridružili, kaj bomo lahko videli?

David: Tisti, ki so bolj domači na sceni, imajo že dolgo obkrožene datume z glavnimi festivali, koncerti in dogodki. Z ekipo se bomo potrudili, da ustvarimo čim več zanimivih rubrik, kjer ne bomo pozabili tudi na muzejske zbirke, potopisne zgodbe, kulturo bivanja, modo ... doma in čez mejo.

Stari znanci malih zaslonov

Poleg Davida Urankarja bodo v letošnji sezoni večerno oddajo Poletna scena ustvarjali še voditelji Nataša Mihelič, Teja D. Kunst, Bernarda Žarn in Mojca Mavec. Tako kot smo bili 20-minutne oddaje vajeni že v prejšnjih letih, bomo tudi tokrat z ekipo RTV-jevih sodelavcev spremljali pestro kulturno dogajanje doma in v tujini, se udeležili filmskih in glasbenih dogodkov in od blizu pokukali v gledališko in likovno ustvarjanje. Oddaja, ki se je začela v preteklem tednu, bo na sporedu vse do konca avgusta.

Kaja Milanič