Nataša Bešter žaluje za svojo psičko Bajko

Nataša Bešter žaluje za svojo psičko Bajko (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
19. 7. 2017

Ni skrivnost, da je televizijska voditeljica Nataša Bešter velika ljubiteljica živali, zato je bila zadnja izkušnja, ko se je za vedno poslovila od svoje psičke Bajke, zanjo velik šok.

"Bila je naša Bajka, Bajkula, Bajčica, Polhek, Teliček, Smotka in maskota naše oddaje Štiri tačke vseh šest let. Predvsem pa je bila en velik nagajiv otrok, do zadnjega," psičko opiše Nataša, ki se je skupaj z možem Dinom od nje poslovila po neuspeli operaciji. Zaradi suma na limfnega raka so se odločili za odstranitev vranice.

"Pravijo, da kužki svojim lastnikom do zadnjega skrivajo bolezen, tudi zato, da bi jim prihranili bolečino. Tudi naša Bajka ni pokazala, kaj se kuha v njenem telesu, do zadnjega. Pred enim tednom smo opazili, da ni bila več tako živahna in ni imela pravega apetita. Najprej smo mislili, da je zaradi vročine. Ampak vseeno sva jo v ponedeljek peljala na Kliniko Loka, kjer so takoj naredili UZ in vzeli kri. UZ je pokazal hudo spremembo vranice, kri pa sum na limfnega raka.Zajokala sem, saj sem se tega vedno bala, ker je imela to bolezen Bajka žal v genih," opisuje Nataša, ki je bila pripravljena narediti vse, da bi Bajki pomagali in podaljšali življenje, saj so v zadnjih šestih letih z njo preboleli že marsikatero bolezen, tudi borelijo, erlihijo in operacijo križnih vezi.

Po posvetu z najboljšimi veterinarji so se odločili, da ji z operacijo odstranijo vranico, Nataša in Dino pa sta bila pripravljena na njeno težko okrevanje, tudi hranjenje po sondi, dokler bi bilo potrebno. "Ko so jo odpeljali v operacijsko dvorano, sva jo še enkrat pobožala in objela. Pogledala naju je s svojimi iskrivimi očkami, ki so bile zadnja dva dneva utrujene. Najine so bile solzne. Upala sva, da se čez nekaj ur spet vidimo ... Žal se je pri operaciji pokazalo, da ni prizadeta samo vranica, ampak tudi jetra in najbrž tudi kostni mozeg. Zato smo se zelo težko, s solzami v očeh odločili, da naša draga Bajčica zaspančka, da ji prihranimo trpljenje. Njej in nam."

Anja Kontrec

Priporočamo