Televizijska voditeljica Polona Jambrek razkrila, kakšne so njene izkušnje z delom v zaporu

Televizijska voditeljica Polona Jambrek razkrila, kakšne so njene izkušnje z delom v zaporu (foto: Aleksanra Saša Prelesnik) Aleksanra Saša Prelesnik
8. 1. 2021

Poznamo jo kot voditeljico POP IN-a, a ob tem se je še pogumno lotila študija psihoanalize.

Gre za področje, ki jo je že od nekdaj zanimalo, zato je svoj čas posvetila prav temu študiju, ki jo je popeljal tudi v - zapor! To je vsekakor nevsakdanje, Polona pa je v enem od intervjujev opisala, kakšna je bila njena izkušnja.

"Zapori so me kot institucije že nekaj časa zelo zanimali, predvsem pa ljudje, ki zagrešijo zločin. Zakaj, kaj jih je do tega pripeljalo, kako daleč nazaj seže vzrok za to posledico. Se da kaj popraviti, spremeniti, da kljub vzrokom ne bi bilo enakih posledic? Najbrž se da, a te spremembe so mogoče le s pomočjo tistega, ki ga zadevajo.

Eno poglavitnih spoznanj je bilo, da je bila velika večina storilcev najprej sama žrtev v otroštvu, to pa se potem na zelo podoben način nadaljuje v odraslem življenju … V celjskem zaporu sem imela super mentorja, psihologa Martina, ki me je ogromno naučil. Veliko sva se pogovarjala, opravila sem osebnostne teste … To izkušnjo si bom zapomnila za vedno in zelo sem hvaležna zaposlenim, da so me tako lepo sprejeli."

Vir: Zadovoljna.si