Televizijski voditelj Aleš Rod za rojstni dan pričakuje sina

Televizijski voditelj Aleš Rod za rojstni dan pričakuje sina (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
18. 12. 2016

Aleša Roda se marsikdo spomni kot voditelja priljubljene narodno-zabavne oddaje Iz domače skrinje, ki se je pred leti predvajala na TV3. Zgovorni Ljubljančan se je nato umaknil z medijske scene, zdaj pa ga znova mika delo pred kamerami. Poleg tega pa se intenzivno pripravlja na očetovstvo, saj sredi januarja z ženo Majo pričakujeta sinčka.

Z Alešem in njegovo Majo smo se dobili pred Narodno galerijo in že takoj sem opazila, da še vedno prisega na usnjeno jakno in svojo 'trademark' pričesko, v stilu pevca Roda Stewarta. "Ja, pričeska ostaja, saj sem še vedno zvest njegovi glasbi kot tudi preostali glasbi iz osemdesetih," za začetek pove Aleš, ki je letos dopolnil 40 let. Glede na to, da se že vrsto let ne pojavlja pred kamerami, me je seveda zanimalo, ali se namerava oziroma želi vrniti.

"Vabili so me v različne resničnostne šove, kot so Kmetija slavnih, Big Brother slavnih, Bilo je nekoč. Če bi vodil oddajo, bi bila to kontaktna oddaja, kot je bila Iz domače skrinje. Imel bi tudi goste v studiu, saj sem zelo odprt za tovrstne stvari. No, razen o politiki ne bi govoril. Tudi na radiu bi delal, če bi bila kakšna pametna vsebina. Vendar bi zelo pazil na izrazoslovje, saj me na komercialnih radijskih in televizijskih postajah moti prekomeren sleng in pretirane grimase," zaupa nekdanji voditelj, ki doda, da bi z veseljem pisal tudi kolumno. Sicer pa marsikdo ne ve, da se Aleš za preživetje že več kot 20 let ukvarja z borzo, vrednostnimi papirji ter finančnimi transakcijami.

Nosečnost ju ni presenetila

In prav slednje mu bo prišlo še kako prav, ko bo čez dober mesec dni prvič postal očka, saj pravi, da je izjemno finančno preudaren. "Maja pravi, da v meni ni tiste evforije, zelo sem stvaren. Zavestno sva se odločila za otroka, tako da naju ni presenetil," pove v smehu in doda, da si je Maja ves čas želela punčko, on pa je v šali rekel, da bo zagotovo fantek. "In ko sva na ultrazvoku izvedela, da bo res fantek, sem se začel smejati. Ampak najbolj pomembno je seveda, da je zdrav," realno pove Aleš, ki je svojo Majo spoznal pred tremi leti, ko je domov pripeljal staro mamo.

"Bila je v bližini, na sprehodu s psičko, jaz pa sem kot velik ljubitelj psov takoj skočil iz avta in vprašal, ali lahko psičko pobožam. Ko me je videla, se je zaradi pričeske ustrašila in začela lajati," pove smehu in nadaljuje. "Maje se sploh nisem zapomnil, po videzu sem mislil, da je najstnica. Pozneje sem se s kolesom vozil skozi naselje, ko sem odhajal na Žale prižigat svečko za staro mamo. Nekajkrat sva se tako srečala ter poklepetala. Začela sva hoditi na sprehode s psičko in razvilo se je prijateljstvo. Iz prijateljstva pa ljubezen," zaupa Aleš. Maja se je kmalu preselila k njemu, vendar glede na to, da je bil Aleš več let zaprisežen samec, je bilo stanovanje treba spremeniti v ljubezensko gnezdece za dva. "Najprej je prišla Maja, potem pa njena psička, mešanka med čivavo in metuljčkom. Od prej pa sem že imel ribice in skobčevko," pove Aleš, ki že komaj čaka, da bo v stanovanju od januarja dalje odmeval otroški jok.

Zaroka več kot poroka

Aleš je svojo najdražjo po samo pol leta skupnega življenja zaročil na izletu v Italiji, poročila pa sta se nato čez leto dni na intimni ceremoniji v Piranu. "Zaroka mi pomeni več kot poroka, saj ko dekle vprašaš, ali bi postala tvoja žena, reče ja. In to je meni dovolj, ne potrebujem nekih potrdil, poroka je zame bolj formalni del," zaupa Aleš.

BARBARA MAJIČ

Priporočamo