Temeljita preobrazba za Lada Bizovičarja

Lado in fotomontaža (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Nova
6. 2. 2015

Na nedavni veliki premieri Špasove Ko ko komedije, katere režiser je Lado Bizovičar, je veliko pozornosti požel tudi on. Zvezdnici večera, Ana Marija Mitič in Katarina Čas, sta bili urejeni od glave do peta, vključno s frizurama, nekoliko manj pa se je potrudil Lado.

Lado in Katarina sta blestela na premieri Ko ko komedije, le Ladova frizura ni bila najboljša.

Že vsaj deset let se namreč Lado ne loči od fantovsko navihane frizure, ki pa se je že zdavnaj izpela. V uredništvu smo se zato lotili dela in za mnenje povprašali še izurjenega frizerskega mojstra Steva Pavloviča iz Stevo frizerske hiše, kaj bi Ladu priporočal on. Lado namreč visoko čelo skriva z naprej čez čelo počesanimi lasmi. Bi lahko iz Lada, s spremembo njegove frizure, naredili spet trendseterja, kot je nekoč že bil? Odgovor je na dlani – seveda! Stevo, frizerski mojster iz Ljubljene, je bil sprva nekoliko zadržan, saj se z Ladom poznata in se mu je zdela naloga nekoliko nehvaležna, a hkrati tudi izziv.

Povedal nam je: "Lado je moj znanec, katerega lik in delo sta mi blizu, tako da mi je težko spregovoriti o njegovi frizuri. Če pa se ocene lotim kot profesionalec, je najprej vidno, da ima Lado najširši del obraza nekje v višini ličnic. V tem delu so tudi njegovi lasje ob strani prevolumenozni oziroma njegovo celotno vizualno podobo glave in las naredijo preširoko, preokroglega videza, čeprav naravna oblika obraza ni okrogla. Ladu bi veliko bolj pristajali krajši lasje ob straneh, tudi malo krajši spredaj, naprej padajoči na čelo in prek oči, v stilu Johnnyja Deepa ali Simona Le Bona (Duran Duran). Druga opcija pa je sprememba, da bi si lase česal bolj nazaj, priporočam spodaj krajše lase, na vrhu glave pa daljše, v slogu Davida Beckhama."

Ali bo Lado upošteval katerega od nasvetov, bomo videli, v našem uredništvu pa imam zanj še en predlog – lahko se pobrije do golega! Naši računalniški in oblikovalski mojstri so zavihali rokave in Ladu pričarali lepo pobrito glavo. Lahko rečemo, da bi Ladu obrita glava tudi dobro pristajala, celo več, deloval bi bolj možato, ne več tako deško.

ZOJA AHLIN

Priporočamo