Tenisač Blaž Kavčič: Poškodbe so bile prevelik zalogaj

Tenisač Blaž Kavčič: Poškodbe so bile prevelik zalogaj (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
4. 5. 2018

Slovenska teniška reprezentanca je v okviru druge evro-afriške skupine Davisovega pokala v letošnji sezoni odigrala dve srečanji. Februarja so naši igralci v Mariboru izgubili proti Poljski, v začetku aprila pa v Portorožu premagali Turčijo in si s tem priborili nastopanje v drugi evro-afriški skupini. V ekipi pa tokrat ni bilo Blaža Kavčiča.

Po lanski tekmovalni upokojitvi Grega Žemlje je reprezentančno slovo napovedal tudi Blaž Kavčič. Blaž se je namreč konec januarja, nekaj dni pred začetkom obračuna med Slovenijo in Poljsko, poškodoval in nato odpovedal nastop v Mariboru.

Zaradi kronične utrujenosti in številnih operacij v preteklosti se je odločil, da bo v nadaljevanju teniške kariere nastopal le še na turnirjih ATP. "Ostajam seveda velik navijač Slovenije in reprezentanci želim, da bo čim večkrat nastopila v popolni ekipi. Z Aljažem in Blažem na čelu je to še vedno ekipa, ki lahko v dobri formi in ob dobrem žrebu potrka na vrata svetovne skupine v prihodnjih letih," je ob dokončnem slovesu od reprezentance dejal Blaž.

Vsi, ki Ljubljančana poznajo iz tekmovalnih krogov, o njem ne najdejo slabe besede, saj je s svojo karizmo in pošteno igro vedno navduševal. Čustev ob njegovi odločitvi ni mogel skriti niti predsednik Teniške zveze Slovenije Marko Umberger: "Blaž je bil s svojo voljo in borbenostjo nepogrešljiv član ekipe za Davisov pokal in kot tak vzor mladim slovenskim teniškim igralcem. Težko bomo shajali brez njega, a njegovo odločitev spoštujem in mu želim vse najboljše." S kapetanom slovenske reprezentance Miho Mlakarjem sta skupaj naredila prve teniške korake, zato bo teniškega kolega zelo pogrešal.

"Blaža poznam že iz otroštva in vem, da je v tenis vložil vse v svojem življenju. Želel sem si, da bi se v reprezentanci skupaj borila pod državno zastavo, spoštujem pa njegovo odločitev in mu želim veliko zdravja in vse najboljše tudi v prihodnje." Tudi mi Blažu želimo, da bi ohranil zdravje in dosegel osebne tekmovalne cilje ter nekoč širil svoje neprecenljivo znanje in izkušnje iz življenja uspešnega teniškega profesionalca med bodoče teniške upe oziroma tekmovalce. 31-letni Ljubljančan je v dolgoletni reprezentančni karieri igral na 33 tekmah in pri tem dosegel kar 22 zmag. Blaž je za reprezentanco nastopal vse od leta 2006, ko je ob premiernem nastopu zabeležil zmago proti Alžircu Rachidu Babi Aissi. Njegov zadnji nastop je bil pred dobrim letom dni na dvoboju Slovenije in Monaka, ko je zmagal med posamezniki. Blaž je za Gregom Žemljo (33 zmag) in Markom Tkalcem (28) na tretjem mestu večne slovenske lestvice, kar priča o dolgoletni želji po igranju za slovensko reprezentanco.

Blaž Kavčič: Poškodbe  so bile prevelik zalogaj

Izborili svoj obstanek

Slovenski teniški reprezentanci se je uspelo zadržati v drugi evro-afriški skupini Davisovega pokala, potem ko je v odločilnem petem dvoboju Nik Razboršek premagal drugega turškega igralca Altuga Celikbileka. Prvi tekmovalni dan sta slovenske barve zastopala Mike Urbanija in Aljaž Bedene. Že po predvidevanjih pred obračunom Slovenije in Turčije je bil dvoboj v dvojicah sila pomemben, saj je nadaljevanje z vodstvom z 2 : 1 povsem drugačno kot zaostanek. Slovenski kapetan je prav zaradi dvojic pomemben del treninga namenil Tomu Kočevarju Dešmanu, ki naj bi skupaj z Bedenetom poskušal priigrati vodstvo Sloveniji. "Žal mi je za dvojice, kjer sva s Tomom imela možnosti, a v takšnih, zelo pomembnih tekmah ni časa za čakanje. Moraš stopiti v žogo in igrati agresivno. Ni mi vseeno, da smo padli do boja za obstanek. Sam z veseljem igram za reprezentanco v Davisovem pokalu," je o svojem nastopu povedal Aljaž Bedene.

A. P. K.

Priporočamo