Tereza Kesovija bo nastopila s Tinkaro Kovač

13. 7. 2017 | Vir: Lady
Deli
Tereza Kesovija bo nastopila s Tinkaro Kovač (foto: Jana Šnuderl)
Jana Šnuderl

Tereza Kesovija je ena najuspešnejših pevk bivše Jugoslavije. Eleganca, ki izhaja iz vrhunske interpretacije, je že od vekomaj zmagovalna kombinacija za vse ljubitelje šansonjerskega pristopa k pop glasbi.

Na koncertu jo bo spremljala štiričlanska glasbena skupina vrhunskih glasbenikov. Tereza bo v okviru poletne turneje nastopila na štirih lokacijah: Grad Tuštanj pri Moravčah, Villa Herberstein v Velenju, Muzejski vrtovi v Novem mestu, Dvorec Štatemberg pri Makolah. Terezin gost 1. in 16. julija bo Stane Vidmar, ki nas bo s svojimi pesimi popeljal skozi svoje življenje.

Terezina gostja 14. julija pa bo Tinkara Kovač. Med drugim jima je skupen inštrument flavta, saj je bil tudi Terezi nekoč prvi inštrument in je davnega leta 1959 v ljubljanski filharmoniji na tekmovanju glasbenikov Jugoslavije osvojila prvo mesto. Oči duše je Terezin prvi studijski album od leta 2007 in upravičeno ga lahko označimo za prekrasno in prvorazredno izdajo, na katero se je splačalo čakati toliko let. 

Po 55 letih glasbene kariere je še vedno lepo slišati, da ima najlepši ženski vokal s prostora bivše skupne države še vedno toliko za povedati s svojimi 'očmi duše', in to bo nedvomno povedala v prečudovitih glasbenih ambientih v okviru slovenske poletne turneje.

A.K.

Novo na Metroplay: "Brez trdega dela in discipline ni vrhunskih rezultatov!" | Janja Garnbret