Težko se zadvolji, ker je perfekcionist

5. 9. 2018
Deli
Težko se zadvolji, ker je perfekcionist (foto: Žiga Flajnik)
Žiga Flajnik

Priljubljeni pevec Gašper Rifelj, poznan po sodelovanju v oddaji Zvezde plešejo, bo imel eno od osrednjih vlog v muzikalu Madagascar, ki ga pripravlja NAGP produkcija pod producentsko taktirko Nejca Avblja in v koprodukciji s Špas teatrom.

Premiera se nezadržno bliža (29. september v Špas teatru), zato se stopnjuje tudi tempo vaj. Gašper nam je še zaupal kaj ga je pravzaprav pritegnilo, da se je odločil postati del ekipe: "V bistvu, ko sem dobil povabilo, da bi sodeloval v muzikalu in ko sem videl, da je producent zadevo zastavil zelo profesionalno, nisem nič okleval in sem pristal na sodelovanje. Tudi vloga, ki mi je bila ponujena, se mi zdi, da je prava zame, tako, da komaj čakam, da se prelevim v leva Alexa. Že dolgo si želim, da bi nastopil v takšnem žanru in tokrat imam priložnost. Sicer gre za malo drugačen muzikal, kakor smo jih Slovenci vajeni, ker delamo v bistvu po risanki. Verjamem pa, da bo ljudem všeč, ker je res odlična komedija in že sedaj na vajah, se zelo zabavamo.«

Gašper nam je še zaupal nekaj zanimivosti iz svojega vsakdana

Kako se resetiraš po napornih vajah za Madagascar?

Gašper: "Velik del mojega urnika trenutno res zavzame kar Madagaskar, saj se premierea zelo hitro bliža in so vaje praktično vsak dan. Poleg tega, imam še svoje podjetje, ki se ukvarja z organizacijo dogodkov, tako, da imam veliko dela tudi tam. Intezivno pa z ekipo pripravljamo tudi moj prvi album, ki bo izšel prihodnje leto marca, pred tem pa zagotovo še dva singla, prvi že konec oktobra.

Ker je urnik res poln, še toliko bolj iščem ure, ko sem res prost. Ponavadi takrat počivam oz. spim. Trenutno je res pestro in imam kar vse lepo določeno v koledarju, kdaj imam kakšno vajo, obveznosti, kdaj grem na fitness, kdaj imam s kom zmenjeno pijačo, kdaj grem spat, kdaj vstanem, praktično res vse. Lahko rečem, da sem glede tega res discipliniran in imam zelo rad red, kar se tiče urnikov in organizacije."

Kaj je zate ljubezen?

Gašper: "Ljubezen je nekaj, kar nas žene, kar nas polni in nas dela boljše. Praktično brez ljubezni, nismo nič. Vse kar počnem, želim delati z ljubeznijo in samo takrat lahko pridejo pravi rezultati."

Kaj je najtežji del tvojega poklica?

Gašper: "Verjetno to, da sem veliko na cesti. Praktično imam obveznosti na različnih koncih po Sloveniji in veliko časa preživim v avtu. To bi rekel, da je ena od bolj napornih stvari v mojem poklicu. Najtežje je, ko imaš špil dolgo v noč in potem veš, da te čaka še pot domov. Sicer pa sem se v teh letih naučil, da če sem preveč utrujen, raje nekje prespim in ne vozim utrujen. Ravno zaradi utrujenosti, sem že skoraj imel prometno nesrečo, zato raje nekje prespim."

Kaj je najtežje pri vas zadovoljiti?

Gašper: »Težko zadovoljim samega sebe. Sem perfekcionist in vedno želim stvari narediti najboljše kar lahko. Včasih opazim, da je to lahko tudi minus, ker nisi nikoli popolnoma zadovoljen. Z leti sem se sicer naučil, kjer je meja in lahko rečem, da sem kdaj pa kdaj tudi zadovoljen s svojim delom. Se že znam pohvaliti, to menda pride z leti in z modrostjo (smeh).«

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu