The Biggest Loser Slovenija: Kilograme bo izgubljalo 12 tekmovalcev

Saša že nestrpno pričakuje, da spozna nove tekmovalce šova, za katere bo od samega začetka stiskala pesti, da izgubijo čim več kilogramov. Pevki vodenje šova The Biggest Loser pomeni poseben voditeljski izziv, saj je oddaja nadvse čustvena, a po drugi strani tudi izredno napeta. (foto: OA) OA
Vir: Nova
4. 3. 2019

V tretjo sezono bo vse skupaj popeljala voditeljica Saša Lendero, tekmovalci bodo trenirali pod vodstvom Nataše Gorenc in Jana Kovačiča. 

Poleg nove voditeljice pa bo nov tudi strokovnjak za prehrano.

Tekmovalci težki od 90 do 180 kilogramov

Letos ima najmlajša tekmovalka 20 let, najstarejša pa 55. Najstarejši med moškimi ima sicer 45 let, najmlajši pa 25. Pri kilogramih so razlike še večje, pri tekmovalcu z največ kilogrami se je jeziček tehtnice ustavil nad 180 kilogrami, najlažja tekmovalka pa ima pol manj kilogramov, saj tehta malo manj kot 90 kilogramov.

Pia Hajdari (24, Velenje)

Pia, ki jo prijatelji kličejo tudi Pika, je bila včasih prava športnica, a je trening opustila zaradi težav s koleni. Nekajkrat je že poskušala izgubiti težo, a ji je zaradi pomanjkanja motivacije spodletelo. Po izobrazbi je tehnik zdravstvene nege, sicer pa se z veseljem ukvarja z ličenjem. Njena velika želja je zasijati v poročni obleki.

Sebastjan Novak (39, Maribor)

Sebastjan ima kar šest otrok, a se zaradi prekomerne teže ne more ukvarjati z njimi toliko, kot bi si želel. Družina mu vliva moč in ga podpira pri boju s kilogrami, sicer pa Sebastjan pravi, da bo imel toliko otrok, kolikor jih bo Bog dal. V preteklosti je že poskušal shujšati, a je bil pri tem precej neuspešen. Po poklicu je mehatronik.

Ferid Talundžić (33, Ljubljana)

Ferid je oče dveh otrok, ki je v preteklosti treniral različne športe, zdaj pa rad predvsem keglja in igra biljard. O sebi meni, da je iskren, in čeprav priznava, da je tekmovalen, je po drugi strani tudi umetniška duša. V prostem času riše karikature, najbolj pa je razočaran, ko mu ne uspe doseči zastavljenih ciljev.

Gaja Rozman (20, Tržič)

Gaja obožuje živali, doma ima kar tri pse, in rada hodi v hribe ter uživa v motokrosu, s katerim se sicer ukvarja njen brat. Živi s svojo 90-letno babico, ki ji hkrati tudi pomaga. V ljubezni je doživela razočaranje, saj je fant ni sprejel takšne, kot je. Zdaj si želi shujšati ter pokazati, kdo in kakšna je lahko.

Maja Govek (42, Polzela)

Tudi Maja si želi nositi drugačna oblačila, a se ji zdi, da jih zaradi odvečnih kilogramov ne more. Je mama dveh otrok, v prostem času pa rada poje. Nekoč je bila prava športnica, saj je trenirala badminton, rokomet in odbojko, a ti časi so žal minili. Zdaj bo Maja v šovu The Biggest Loser Slovenija dobila priložnost obuditi svojo športno žilico in se znova predati aktivnemu življenju.

Petra Pintarič (24, Ptuj)

Tudi Petra ima težavo najti prave kopalke zase, predvsem jo ovira veliko oprsje, zaradi katerega sliši veliko zbadljivk. Želi si nositi konfekcijsko številko 38. V prostem času rada gleda televizijo in se druži s prijateljicami, njena vzornica je tekmovalka prve sezone šova The Biggest Loser Slovenija Indira Ekić.

Valter Jalšovec (45, Prevalje pod Krimom)

Valter je aktiven človek, ki se je v preteklosti ukvarjal z različnimi športi, ne ustraši se niti skoka s padalom in je motorist. Je tudi oče dveh otrok, a ga teža ovira pri aktivnem ukvarjanju z otrokoma. Želi si, da bi lahko svoja otroka naučil smučati. Zaposlen je kot radiolog.

Denis Prajndl (25, Tomaška vas)

Denis je prostovoljni gasilec, sicer pa je voznik viličarja v skladišču. Čeprav so njegovi starši zelo verni, sam poudarja, da je ateist. Prepričan je, da je razočaral starše, najbolj pa ga boli, ko mu mama očita, da je predebel. Je nekoliko zadržan, a vseeno se je odločil narediti korak k boljšemu življenju in spopadu s kilogrami.

Cristian Baranašič (34, Škofljica)

V preteklosti je Cristian igral košarko, a ti dnevi so žal že pozabljeni in kilogrami so se začeli nabirati. Zdaj se je Cristian odločil, da obrne nov list v svojem življenju. Je oče dveh otrok, ki sta dvojčka, s partnerico pa sta skupaj že 15 let. Sicer je zaposlen kot informacijski tehnolog in je zelo uspešen pri delu z ljudmi, saj velja za zanesljivega in za dobrega mentorja.

Andraž Bedene (30, Sevnica)

Vedno nasmejani Andraž je navdušen nad tetovažami, kilograme pa je začel pridobivati, ko je delal kot varnostnik. Pred kratkim je že tretjič postal očka, najbolj pa ga je prizadelo, ko mu je najstarejša hčerka rekla, da mora shujšati, če jo želi peljati v šolo. Odvečni kilogrami ga ovirajo tudi pri sprehodih in odločen je, da bo to spremenil.

Vesna Hojnik (55, Polenšak)

Vesna je tekmovalka, ki si ne želi le izgubiti kilogramov, ampak tudi spoznati budno oko kamere. V resničnostnih šovih sta se namreč preizkusili tudi njeni hčerki Bernarda in Špela, a sama meni, da se v primerjavi z njima ne bi tako hitro predala. Vesna je najstarejša tekmovalka tretje sezone šova The Biggest Loser Slovenija.

Belma Ljutič (36, Grosuplje)

Belma je poročena mati treh otrok, ki jo moti zbadanje zaradi kilogramov, zlasti jo zaboli, ko se ob njeno težo obregnejo njeni otroci. Pravi, da je sicer vesela in nasmejana. Dela v trgovini, a še raje bi delala z otroki v vrtcu.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Blaž Vatovec, Planet TV, osebni arhiv