The Biggest Loser Slovenija sta ponovno morala zapustiti Petra Plevnik in Gregor Škoflek

The Biggest Loser Slovenija sta ponovno morala zapustiti Petra Plevnik in Gregor Škoflek (foto: Aleš Rod) Aleš Rod
19. 5. 2018

Naj spomnimo, da sta Petra Plevnik in Gregor Škoflek bila prva dva tekmovalca, ki sta morala šov The Biggest Loser Slovenija zapustiti takoj po neuspelem prvem izzivu. Naključje je hotelo, da sta po vnovični vselitvi v hišo, morala hišo zapustiti ponovno sočasno.

Prvi izziv letošnje sezone šova je bil tek tekmovalcev v hrib. V zadnji četverici, ki je pogumno zagrizla v hrib in s tem v neusmiljeni boj za obstanek v hiši, sta se takrat najslabše odrezala Petra Plevnik in Gregor Škoflek. Hišo sta zato morala zapustiti, kasneje pa se jima je ponudila priložnost, da se v hišo lahko ponovno vrneta, če uspešno opravita izziv zunaj hiše, ki so jima ga dodelili ustvarjalci šova.

Gregor Škoflek

Pogoj za Petro in Gregorja za vrnitev v hišo je bil ta, da izgubita vsak po 5 kilogramov telesne teže v roku enega tedna. S pridno vadbo in ustrezno prehrano sta izpolnila pogoj in tako sta se lahko ponovno vrnila k preostalim sotekmovalcem ter z njimi nadaljevala s hujšanjem.

Ob povratku v hišo sta opazila korenite spremembe

Petra Plevnik je ob povratku kot prvo opazila spremembe, ki so nastale v času njene odsotnosti. »Ustvarila sta se dva pola. Ko sem se vrnila, je bilo ozračje veliko bolj napeto kot takrat, ko sem hišo zapustila. Ne vem, kaj je pripeljalo do tega. Že na začetku je bilo počutje zaradi tega slabo.« Razlog, da je do tega prišlo, Petra vidi tudi v tem, da so se v tem času razkrili pravi značaji posameznikov. »Maske so v tem času padle. Velika razlika je, če nekdo pride ponovno notri iz zunanjega sveta in je spočit, kot pa za nekoga, ki je neprestano v hiši in izpostavljen napetostim, ki se ustvarijo v tovrstnih pogojih.« Ravno zaradi tega je Petra do sotekmovalcev uvidevnejša in jim določene pripetljaje, ki so se zgodili v hiši, ne zameri. A vseeno misli, da so vsi že dovolj stari, da bi lahko malo bolje nadzorovali svoje emocije.

Gregor Škoflek je bil nad vnovično priložnostjo navdušen. »Odločitev sem takoj sprejel. To je bila zame velika priložnost in sem jo zato zagrabil z odprtimi rokami.« Tudi Gregor je bil nad razmerami v hiši ob njegovem povratku nemalo presenečen. »S Petro sva se vrnila v hišo ravno v času največjega rivalstva med skupinama. Takrat so se začeli tudi zapleti med Željkom in Marto. Željko je namreč Marti ob njeni izgubi matere dejal, da bi lahko bolj žalovala. Ravno v tednu, ko sva se s Petro vrnila se je vse to dogajalo. Naslednji teden so se strasti malo ohladile. Vendar se je že takoj ob najinem prihodu v hišo videlo, da sva nek tujek. Zavedal sem se, da bom ob prvih eliminacijah za odstrel šel s prvim vlakom domov.«

The Biggest Loser izločanje

Vidne razlike med lansko in letošnjo sezono

Petra Plevnik razliko med letošnjimi in lanskimi tekmovalci vidi predvsem v njihovi telesni pripravljenosti. »Večina letošnjih tekmovalcev je bistveno bolj pripravljenih kot lanskih. Veliko je tudi nekdanjih športnikov oziroma se s športom še vedno ukvarjajo navkljub debelosti.« Kljub očitkom, da letošnji tekmovalci niso tako telesno aktivni kot lanski, se s tem ne strinja. »Kar sem jaz videla v času, ki sem ga prebila v hiši, so bili pridni in telesno aktivni.«

Gregor Škoflek glede očitkov, da nekateri tekmovalci v letošnji sezoni pretiravajo s stradanjem v primerjavi z lanskimi odgovarja, da je to odločitev posameznika. »So primerki, ki se v petek in soboto najedo do polnega, nato pa do četrtka nič.« V primerjavi z lansko sezono, ki jo je spremljal po televiziji, je pričakoval bolj zahtevno vadbo in več telesne aktivnosti.

Razlogi za nominacijo

Petra Plevnik pravi, da je bila ob vrnitvi v hišo željna zmage. »Prvi teden mi je šlo dobro. V drugem tednu pa mi je na žalost ponagajalo zdravje.« Ravno zaradi zdravstvenih težav, ki so ji onemogočile telesno aktivnost, je morala šov zapustiti. »Od torka naprej, ko so se pojavile zdravstvene težave, nisem več trenirala.«

Petra Plevnik

Gregor Škoflek ni imel z nikomer v hiši problemov. »Z menoj so se v prvem tednu vsi pogovarjali, med seboj pa nihče.« Ravno zaradi tega je bilo v prvem tednu ob vsej nejevolji v hiši še toliko bolj nevarno, da bodo sotekmovalci vsak na svoj način želeli Gregorja pridobiti na svojo stran. »Če si vodljiv, lahko hitro podležeš. Če nisi vodljiv si pa tako ali tako ustvariš svojo sliko o posameznikih.«

»Logično je bilo, ko smo stali na odru Petra, Marta in jaz, da bodo sotekmovalci obdržali v hiši Marto.«

Občutki ob vnovičnem odhodu

Petra Plevnik za svoj odhod ne krivi nikogar. »Nastopile so pač zdravstvene težave, ki so mi onemogočile, da bi dosegla boljše rezultate.« Nominacije se je zavedala že takoj ob pojavu zdravstvenih težav, zato ob njeni nominaciji ni bila presenečena. Odhod zanjo ni bil pretresljiv, saj je bila nanj pripravljena.

Gregor Škoflek ob svojem odhodu ni bil razočaran. S svojim hujšanjem je zadovoljen. »V teh 14-ih dneh, ko sem bil ponovno v hiši, nisem ničesar pogrešal. Teh 14 dni je bilo zame kot bi šel v kolonijo.« V primeru, če bi prebil v hiši dlje časa, pravi, da bi verjetno najbolj pogrešal informacije o svojih bližnjih.

The Biggest Loser izločanje

Cilji

Petra Plevnik bo s hujšanjem nadaljevala. Petrina teža je ob njenem odhodu znašala 112 kilogramov. V dveh tednih, ki jih je ob povratku prebila v hiši, je tako izgubila še dodatnih 8 kilogramov. Čeprav se je njena teža trenutno ustavila, ji to ne jemlje poguma in volje za nadaljevanje. Ciljna teža do finalne oddaje je 100 kilogramov. Njena končna ciljna teža, ki si jo želi doseči, pa je 75 kilogramov.

Petra Plevnik je uspešna arhitektka, ki ima za seboj že veliko uspešnih projektov v dolgoletni karieri. Glede na to, da je več kot deset let preživela v tujini, si je v tem času nabrala tudi mnogo izkušenj. Avstrija, Italija in Amerika, kjer je prebila čas študija in kjer je kasneje tudi ustvarjala, so na njo napravile prav poseben vtis in ji dale mnogo izkušenj, ki jih sedaj s pridom uporablja pri delu. Na njeni spletni strani Ideas.si je razvidno njeno umetniško ustvarjanje pri notranjem designu. Ravno notranje oblikovanje je tisto, ki je Petri najljubše oziroma primarnega pomena, čeprav se loti tudi vsega ostalega. Srčno si želi, da bi bila njena osebnostna pot prav tako uspešna, kot je njena poslovna.

Gregor Škoflek je pred ponovnim prihodom v hišo tehtal 197 kilogramov. V tednu, ko naj bi oba s Petro izgubila vsak po pet kilogramov,  jih je s pridno vadbo in dieto izgubil kar 10. Sedaj, ko je hišo zapustil, je njegova teža znašala 180 kilogramov. Cilj, ki bi ga rad dosegel do finalne oddaje je, da bi se čim bolj približal teži 150 kilogramov. Dolgoročno bi rad na svoji tehtnici ponovno zagledal dvomestno številko. »Po 25 letih iz trimestne na dvomestno!«

Gregorja Škofleka veliko ljudi pozna tudi kot radijskega voditelja, ki zaradi narave svojega dela veliko časa preživi na cesti. Gregor dela na Radiu Laser v Slovenj Gradcu in Radiu Zeleni val v Grosuplju. »Sem one man bend! Delam vse!«

Besedilo: Aleš-Rod // Foto: Aleš-Rod