The Biggest Loser: Žalostne življenjske zgodbe tekmovalcev

The Biggest Loser: Žalostne življenjske zgodbe tekmovalcev (foto: Planet TV) Planet TV
Vir: Lady
3. 4. 2018

Prejšnji teden se je na Planet TV začela druga sezona najtežje preizkušnje te pomladi, s katero se spopada 16 tekmovalcev, ki sodelujejo v šovu The Biggest Loser Slovenija. Zaradi žalostnih življenjskih zgodb so marsikomu že med predstavitvenimi oddajami pritekle solze, da o osebnih stiskah, ki jih čutijo tekmovalci, niti ne govorimo. 

Naj omenimo, da v novi sezoni sodeluje tekmovalka, ki je zaradi bolezni izgubila lase in obrvi, zato v javnosti nosi kapo. Tu je fant, ki se je v šov prijavil zaradi ljubezni in ki ga je tako sram zgornjega dela telesa, da se ni še nikoli povsem razgalil pred svojim dekletom, dokler ni v oddaji slekel majice. V šovu sodeluje tudi uspešna arhitektka, ki skriva čokolado po različnih kotičkih stanovanja. Spoznali smo temnolasko, ki v stanovanju nima nobenega ogledala, in gospoda, ki je zaradi nesreče pri delu skoraj slep na eno oko. Veliko sodelujočih je poročenih oziroma v zvezi, nekaj je staršev, spet nekaj že ločenih.

Izpadla kar dva tekmovalca

Usodna Planica

Ne manjka pa niti kandidat, ki se mu ni uspelo prebiti med tekmovalce prve sezone. In ta tekmovalec – radijski napovedovalec Gregor Škoflek – se je moral že posloviti od šova ter od nagrade 50 tisoč evrov, saj je bil že prvi izziv v Planici (tek na skakalnico do označene linije) zanj usoden.

"Naloga je bila res težka. Kakšni izzivi so po tem še čakali tekmovalce, ne vem, ker mi jih ni uspelo dočakati. Ampak kljub izpadu se mi Planica ni zamerila, tudi šov ne, da se razumemo. Gre le za šov, Grega pa se bo v Planico še vrnil in poskušal priti ne samo do označene poti, ampak na vrh skakalnice v nasprotni smeri, kot jo navadno uberejo skakalci," nam je zaupal Gregor, ki nam je razkril, da se je v tem kratkem bivanju v hiši najbolje razumel z Marto, ki je jezična tako kot on, potem še z Rebeko, s Hugom (Blažem) in Maticem. ​"Seveda sem se družil tudi z drugimi, saj je vsak po svoje zelo zanimiv, je pa bilo moje bivanje v hiši prekratko, da bi se lahko bolje spoznali in razvili kakšno prijateljstvo. Ko bo šova konec, se bomo prav gotovo vsi dobili in naredili kakšen shujševalni piknik," doda Škoflek, ki bo zdaj, ko se je že vrnil v domače ognjišče, sledil napornemu tempu. "Moj vsakdan se začne zelo zgodaj, ob 5. uri zjutraj, in traja včasih tudi do 1. ure zjutraj. Najprej grem zjutraj na fitnes, med 7. in 8.30​, nakar sledi vožnja do Grosuplja, kjer delam na Radiu Zeleni val, za vikend pa me pot zanese na Koroško na Radio Laser. Večino dneva preživim na radiu kot moderator in tehnik, kajti delo, ki ga opravljam, je iz hobija postalo kar poklic. V večernih urah pa spet obiščem fitnes, kjer me čakajo kardiovaje," nam je še zaupal Gregor.

Izpadla kar dva tekmovalca

Razočarana Petra

Od šova se je morala posloviti tudi Domžalčanka Petra Plevnik, ki je prvo sezono spremljala z družino prek TV-sprejemnika. "Ob gledanju oddaje me je hčerka začela močno spodbujati in navijati, naj se prijavim na oddajo. Seveda so bili moji prvi odzivi negativni in nisem hotela slišati za to idejo. Oddaje je bilo konec, ona pa je še kar vztrajala, naj se prijavim, in prišel je dan, ko sem odločno rekla da. Fotografirala me je, izpolnila sem prijavnico, nato pa je sledil klic. Vse je potekalo zelo hitro. Nato sem padla v življenjsko preizkušnjo, ki je nikoli ne bom obžalovala. Spregledala sem in se soočila z resnico," je povedala Petra, ki jo je takojšen izpad šokiral, saj ji je to dalo močno misliti, da se mora nujno vzeti v roke. In zakaj ji ni uspel prvi izziv? "Spotaknila sem se, nato pa nisem imela moči, da bi se pobrala. Vem, da sem v tistem trenutku dala vse od sebe, vendar si moram priznati, da več moje telo ni bilo zmožno narediti. Bolečina po izgubljenem boju je bila neznosna. Razočaranje, da sem res najslabša, toliko večje. To mi najhujša brca v rit," je sklenila Petra.

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: Planet TV