The Tide na Carnioli upihnili 10 svečk

The Tide na Carnioli  (foto: Jani Ugrin) Jani Ugrin
17. 6. 2013

Glasbena skupina The Tide, ki jo sestavljajo Tomaž Štular (vokal), Janez Šter (kirata), Dejan Osterman (bas kitara),  Drejc Pogačnik (klaviature) in Marty Pogačnik (bobni), je v okviru festivala Carniola prvič predstavila nove skladbe, ki jih bo mogoče slišati na tretji studijski plošči, katere izid je načrtovan jeseni.

Hkrati so s koncertom v Letnem gledališču Khislstein ali 'kranjskih malih Križankah' kot jim rečejo domačini, obeležili 10. obletnico obstoja. Poleg novih, do zdaj še neslišanih skladb, je bilo mogoče slišati nekatere 'starejše' skladbe, ki so izšle na albumih Love & Trust in Kings of the hill.

Koncert je z vizualnimi projekcijami obogatil priznani ustvarjalni tandem Kitsch-Nitsch, za presenečenje pa je poskrbela tabujevka Tina Marinšek, ki je s skupino The Tide zapela akustično izvedbo pesmi Carry On.

Prijeten glasbeni dogodek se je odvil v okviru festivala Carniola, ki tudi letos v Kranj vabi z raznolikim kulturnim programom. Čas, da se udeležite katerega od dogodkov, kot so koncert Katalene, skupine Zebra Dots, Nane Milčinski, predstava Marlene Dietrich ali kakšne zanimive delavnice, imate še do nedelje, 30. junija. Pester program najdete na www.festivalcarniola.com.