The Walkabouts kmalu tudi v Kinu Šiška

The Walkabouts (foto: promocija) promocija
Vir: Govori.se
10. 1. 2012

Ena najprepoznavnejših skupin razvpite glasbene scene Seattla, The Walkabouts, je objavila nov album in v okviru velike evropske turneje prihaja tudi k nam!

Po šestih letih ustvarjalnega premora so The Walkabouts objavili nov studijski album z naslovom Travels in the Dustland.

Album Travels In the Dustland prinaša enajst med seboj povezanih pesmi. To so My Diviner, The Dustlands, Soul Thief, They Are Not Like Us, Thin Of The Air, Rainmaker Blues, Every River Will Burn, No Rhyme No Reason, Wild Sky Revelry, Long Drive In A Slow Machine ter Horizon Fade, ki jih bodo, poleg starih uspešnic, predstavili tudi na koncertu v Kinu Šiška, v ponedeljek, 16. januarja, ob 21:00.

Bend črpa navdih za ustvarjanje iz folk in country glasbe (Townes Van Zandt,Neil Young in Johnny Cash), kot tudi iz drugih glasbenih zvrsti (Scott Walker, Leonard Cohen, Jacques Brel). Zasedba je bila osnovana leta 1983 in je do leta 2005 izdala 14 albumov. Vokalist, kitarist in pisec pesmi Chris Eckman, je kot producent ali koproducent sodeloval pri več kot 20 albumih. Živi ter ustvarja v Ljubljani, kjer je med drugim tudi s slovensko glasbeno legendo Vladom Kreslinom, poleg tega pa je dejaven s svojo zasedbo The Frictions in v mnogih drugih glasbenih ter umetniških projektih.

Več o zasedbi dogodki v prispevku The Walkabouts, Terri Tarantula.