Tia Anna Paynich: Ima svoj mali živalski vrt

Tia Anna Paynich: Ima svoj mali živalski vrt (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
25. 8. 2016

Plesalka in modna ustvarjalka Tia Anna Paynich obožuje živali, in glede na to, da ima doma že psa, želvico in zajčka, si je zdaj omislila pravi mali Annin ranč.

Tia Anna si je že od nekdaj želela biti obdana z živalmi. Ampak ker je s starši živela v bloku, to ni bilo mogoče. Odkar pa ima svojo družino, s katero živi v hiši, si je izpolnila tudi to željo.

"S partnerjem pet let živiva v hiši in najprej sva si omislila kužka Clinta. Za tem se je rodila Anaya. Nisva želela preveč obveznosti, pa sva ji kupila želvo Živo, da bi skrbela zanjo. Kmalu smo posvojili najdenčka zajca Goldyja, ki je pravi car. (smeh) Potem sta prišli še želvi Zvezda in Mesec, ker so ju hoteli dati v društvo za zaščito želv. Pa smo jima ponudili dom," pove Tia Anna. Njihova druščina se je hitro povečala in k hiši so prišle še kozice.

VELIK DOM

Pisana druščina je postala večja. Tia Anna se je z družino odpravila na Golnik, kjer so našli dve kozici. "Prvič smo vzeli dve odrasli kozici, ki pa sta bili precej divji. Prvi dan se je mama koza zaletela v Anayo, in zato je imela povsem modro oko. Ni bilo dolgo mira, ko sta se spustili še v psa, zajca ...

In ko sem ju reševala iz grmovja, je starejša šla še vame. Ni nam ostalo drugega, kot da smo ju vrnili nazaj. Potem smo šli po dva mladička v Kočevje. Ker so imeli samo bratca in sestrico v paru, smo ju vzeli. Anaya je tam zajahala še ponija in smo hoteli še njega. (smeh) Lastnik nam ni dovolil, da bi ga odpeljali kar v karavanu, ampak bi morali priti s prikolico.

Doma sta se kozici Vanessa in Taric preveč zapletali na zajlah in je Sebastjan začel graditi ograjo ter štalo. V enem tednu je bilo vse nared še za konja, ampak ga je tisti lastnik že prodal. Žalostni smo nato našli žrebička na Kozjanskem, ki je še cuzal, zato ga lastnik ni želel oddati. Tako smo vzeli Donno, ki je stara leto dni in pol in je že ujahana. Od 30 konjev je bila najlepša in posebna, miroljubna lepotica. Na našem ranču je še malo otožna, ker pogreša svojo številčno družino, ampak ji bomo verjetno pripeljali tudi žrebička za družbo. Živali so zame terapija. Je vzajemno dajanje in prejemanje brezpogojne ljubezni."