Tibor Baiee in Ana Hrovat: Preseljena in pripravljena na dojenčka!

Tibor Baiee in Ana Hrovat: Preseljena in pripravljena na dojenčka! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
18. 7. 2016

Ko sta Tibor in Ana prav naši reviji najprej zaupala, da bosta postala starša, smo začeli 'njun' trebušček opazovati s posebno pozornostjo. In tudi tokrat ni ušel budnemu očesu našega fotografa, ki ju je v popoldanskih urah prejšnji teden ujel med nakupovanjem v eni od otroških trgovin v ljubljanskem nakupovalnem središču.

Čeprav sta Ana in Tibor eden izmed tistih parčkov, ki pravzaprav nikoli ne zažene panike, se na prihod male princeske že vestno pripravljata. Največji korak sta seveda naredila s tem, ko sta se iz Tiborjevega stanovanja, kjer je živel zadnjih nekaj let, preselila v svoj prvi pravi skupni dom, v katerem se že pripravljata na prihod prvorojenke.

"Vse od 1. aprila živiva v novem stanovanju z dodatno malo sobico. Morava priznati, da sva pri opremljanju otroške sobice malce bolj počasna, zato upava, da najina princeska ne bo prijokala kakšen mesec prezgodaj," nam je z nasmeškom pojasnil Tibor, ko smo ga poklicali in povprašali, kaj vse imata že pripravljeno. "Glede na to, da vse kaže na to, da bova dobila punčko, Ana razmišlja, da bi bilo vse bolj ali manj rožnato, medtem ko sam menim, da to sploh ni nujno," nam je razkril Tibor in dodal, da se zdaj bolj kot s sobico ukvarjata z izbiro vozička in posteljice v kombinaciji s previjalno mizo. "To bi rada čim prej spravila pod streho, saj prav ti dodatki veljajo za največji finančni zalogaj. Ana pa kljub temu navdušeno pregleduje vse oblekice in copatke in se ob tem jezi, ker je meni skoraj vse enako," nam je priznal Tibor in dodal, da sta sicer pri izbiri precej enotna. "V resnici sem že pri prvem obisku otroške trgovine Junior ugotovil, da pri vozičku in drugih stvareh ne bom imel besede. Je pa res, da ima ona boljši okus kot jaz. Ani je namreč pomembno, da so stvari lepe in v slogu, meni pa, da so funkcionalne. Ampak predvsem mi je pomembno to, da Ane ne vznemirjam. Mislim, da je prav, da je tu ona glavna, in se ne nameravam kaj dosti vmešavati," nam je prijazno pojasnil Tibor in dodal, da bosta do prihoda deklice, ki naj bi se jima v novem stanovanju pridružila 19. septembra, že popolnoma založena z otroško opremo. "Precej prijateljev ima otroke, tako da sva dobila že veliko osnovnih stvari. Seveda pa sva tudi že dobila prva darila, kot so oblekice in pleničke," še pojasnjuje 29-letnik.

Ana ima glavno besedo

Ker smo ju ujeli ravno pri izbiri vozička, smo parček povprašali, katerega sta na koncu izbrala. "Za zdaj nama je všeč seveda najbolj 'fensi' in tudi ne prav poceni voziček. In čeprav sva si v trgovini ogledovala sivega, sva se na koncu odločila za belega. Sam sicer zagovarjam funkcionalnost, zato sva se prvič glede tega tudi malce sporekla, ampak če bi vedel, da je prav to Anin sanjski voziček, bi bila izbira veliko lažja," nam je povedal Tibor, ki bo hčerkico sicer razvajal tudi v priljubljenem 'kengurujčku'. "Mislim, da je super zato, ker sprosti roke. Lahko ga nosiš na hrbtu ali spredaj, lahko se pogovarjaš z otrokom, pa še Tiborju se zdi to kul," nam je povedala Ana.

■ Kaja Milanič

Priporočamo