Tibor Baiee in Ana Hrovat sta ponosno predstavila svojo hči Noemi

Tibor Baiee in Ana Hrovat sta ponosno predstavila svojo hči Noemi (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
10. 1. 2017

Na uredništvu mlado družinico spremljamo že vse od začetka. Tibor je prav nam lani poleti prvič zaupal, da sta z Ano par, prav tako pa je prav naša revija prva poročala o tem, da simpatična akterja lanskega Big Brotherja pričakujeta otroka.

Tokrat sta nas Tibor in Ana prijazno spustila v svoj novi domek v prestolnici in nam predstavila svojo malo Noemi ter nam razkrila, kako sta se v prvih štirih mesecih starševstva znašla sama.

"Neverjetno je, kako čas hitro beži. Zdi se nama, kot da sva še včeraj preživljala težke, a hkrati čudovite trenutke v porodni sobi," sta pripoved začela Tibor in Ana ter dodala, da prav zaradi tega težko verjameta, da je njuna mala Noemi stara že skoraj štiri mesece. A kot pravita, sta že dodobra ujela družinski ritem. "Moram priznati, da sem si na začetku predstavljal, da bo vse skupaj nekoliko težje in da bo pri Noemi veliko več neutolažljivega joka, krčev, neprespanosti, težav z dojenjem ... Kristalno jasno nama je, da bodo težki trenutki, a do danes z naštetim nimava prav nobenih težav in obenem upava, da bo tako trajalo čim dlje," pojasnjuje Tibor, ki tako kot Ana in Noemi najbolj uživa v skupnih jutrih.

"Najlepše je, ko se skupaj zbudimo. Takrat je Noemi najboljše volje in kar žari od pozitive. Zdaj imamo namreč navado, da se vsi skupaj stisnemo pod odejo in se crkljamo, vse dokler ni skrajni čas za moj odhod v službo," priznava mladi očka, ki zaradi službenih obveznosti s svojima princeskama ne preživi toliko časa, kot bi si želel. "Zaradi velikih in pomembnih službenih projektov nisem utegnil biti doma toliko, kot bi si želel. Seveda pa vedno poskušam nadoknaditi zamujeno," nam je priznal Tibor in dodal, da je sicer Noemi pravi mali sonček. "Vsak za svojega otroka verjetno govori enako, a Noemi se smeji večji del dneva. Oba jo nenehno animirava in se z njo pogovarjava, telovadiva, pačiva ..." sta nam povedala mlada starša.

Večja družina, večje stanovanje

Sicer pa sta se Tibor in Ana še pred prihodom dojenčka preselila v večje stanovanje v prestolnici. Kot sta nam povedala, je stanovanje veliko bolj primerno za vzgajanje družinice, večino svojega časa pa preživijo v dnevni sobi, kjer ima Noemi tudi večino svojih igrač. Kljub temu da sta mali deklici že uredila svojo sobico, pa za zdaj spi še z njima. "Za zdaj je z nama v spalnici v obposteljni mini posteljici, je pa že vprašanje časa, kdaj se bo morala preseliti v že pripravljeno posteljico v sobi. To bo zanimiv korak, predvsem za mamico (smeh)," nam je namignila Ana, ki si izkušnje in nasvete z drugimi mladimi mamicami izmenjuje kar prek spleta. "Med prijateljicami sem prva, ki ima otroka, tako da z njimi težko delim izkušnje. Za zdaj se zanašam predvsem na svoj nagon in nasvete svojih ali Tiborjevih staršev. Sem pa spoznala že polno drugih mladih mamic, ki so rodile v istem mesecu, z njimi veliko kramljamo prek spleta in si vsakodnevno izmenjujemo tekoče izkušnje ter opravljamo svoje partnerje (smeh)," nam je namreč povedala mlada mamica in dodala, da s Tiborjem tesnih prijateljskih vezi nista ohranila niti z nekdanjimi sotekmovalci iz šova Big Brother. "Na žalost se z bivšimi sotekmovalci druživa zelo malo, saj smo po večini z različnih koncev Slovenije, največ ostajava v stiku le s Tomažem in Martinom, ki pa sta tudi edina, ki sta do zdaj obiskala in spoznala Noemi," je povedala Ana.

Slavna sorodnica ji je izdelala darilo

Sicer pa je mali Noemi simpatično darilo izdelala tudi igralka Enja Grad, ki smo jo lahko spremljali v seriji Usodno vino. Kot nam je povedal Tibor, Enja sicer že zdavnaj ni več majhna deklica, saj bo kmalu stopila tudi v čevlje srednješolke, je pa svoji mlajši sorodnici pripravila prav posebno presenečenje. "Noemi je do zdaj sicer videla le enkrat, saj prav veliko obiskov še nisva imela, je pa za njo sama izdelala napis z njenim imenom, ki ga ima zdaj nad posteljico," nam je pojasnil Tibor. 

K. M.