Tibor Golob: Dobil priložnost za slikanje Naomi Campbell

Tibor Golob: Dobil priložnost za slikanje Naomi Campbell (foto: Tibor Golob, osebni arhiv) Tibor Golob, osebni arhiv
Vir: Story
12. 10. 2017

Fotograf Tibor Golob svoj pečat pušča v različnih državah po svetu - od Amerike do Združenih arabskih emiratov in zdaj tudi v državah nekdanje Jugoslavije.

V Srbiji je za revijo Story kot edini fotograf namreč dobil priložnost, da slika svetovno znano manekenko Naomi Campbell.

Story: Tibor, pred kratkim ste se vrnili iz Srbije, kjer ste spoznali Naomi Campbell. Kako se je to zgodilo?

V Srbijo sem odšel zato, da fotografiram svetovno znano modno ikono Naomi Capmbell. Klicali so me namreč iz uredništva srbske revije Story - v sodelovanju z novinarko Zorico Radulovič. Z Zorico sva bila v navezi že pred nekaj meseci, ko mi je potrdila, da se dogovarja za srečanje z managementom Naomi Campbell in da bom med drugimi prijavljenimi fotografi tudi jaz. Njen management je nato glede na delo in reference izbral fotografa za slikanje. Tako so med štirimi izbranimi fotografi v ožjem izboru potrdili mene.

Story: Kako je bilo, ko ste stopili pred Naomi?

Odšel sem v Srbijo, poln pričakovanj, srečen in rahlo nervozen. (smeh) Ampak ko sem stopil pred njo, je trema izpuhtela. Videl sem le to, kako je lepa. Vsa ta slava okoli nje je upravičena, ker je Naomi resnično videti vrhunsko. Ima 47 let in jih nikakor ne kaže. Videti je veliko mlajša, lepa in popolna. Ima čudovito kožo, je suha in upravičeno ima sloves vrhunske manekenke. Je točno takšna, kot jo poznamo z modnih pist. Ko takšna oseba stopi pred tvoj fotografski objektiv, se občutkov ne da opisati. Še posebej zato, ker veš, da so jo pred tabo slikali že številni priznani fotografi. Po drugi strani pa vsi poznamo zgodbe o Naomi Campbell in vemo, kakšna je.

Story: Res je. Naomi velja za muhasto in vzvišeno zvezdnico. Kako ste jo vi doživeli?

Poznam zgodbe iz medijev, da je muhasta, da je trmasta, da ima težave z jezo in da je premagovala te stvari s strokovnimi terapijami. Pripravil sem se in predvideval, da verjetno takšna tudi bo na snemanju. Glede na to, da to ni bil intervju z Ellen DeGeneress, ki je vedno prijazna, ker ve, da jo gleda ves svet, ampak je tukaj Naomi. Bili smo v zaprtem prostoru, kamor so dovolili vstop zgolj dvema novinarjema. Predvideval sem, da verjetno ne bo tako zelo prijazna, ampak izkazalo se je, da je bila okej. Bila je nevtralna, imela je mogoče kakšne trenutke, a je za zvezdnico njenega kova to nekaj normalnega.

Story: Kako pa se je obnašal njen management? So imeli kakšne posebne zahteve?

Naomi je spremljalo okoli 20 ljudi, med njimi njen osebni frizer, masker, stilist, osebje managementa, koordinator in varnostniki. Teh je bilo verjetno še največ in so jo pospremili do odra, kjer je podelila nagrade. Potem so jo pripeljali v poseben prostor, kjer smo jo pričakali za intervju in fotografiranje. Ko je prišla v ta prostor, je njen management zahteval, da smo se vsi umaknili, da so jo lahko njeni ljudje uredili. In potem smo lahko vstopili samo tisti, ki jih je odobril ta management. Tam je dala intervju za televizijo in revijo Story, potem pa sem dobil še jaz na voljo svoj čas, da sem jo lahko poslikal. Pozirala mi je in vmes prekinila, da si je ogledala fotografije. Zadovoljna je bila in se postavila nazaj, da sva lahko dokončala. Po najinem fotografiranju je z ekipo odšla do letališča in se vrnila v Milano.

Story: Kako je, ko imaš na voljo le nekaj minut z zvezdnico takšnega kova? In kako potegneš iz tega najboljše? Ste občutili kakšen poseben pritisk?

Stres je bil bolj zaradi tega, ker so bili vsi novinarji glede tega veliko bolj vzhičeni in se je vse vrtelo okoli Naomi in njenega slovesa. Verjetno je tudi vse to pri meni sprožilo nekakšna pričakovanja. Načeloma sem vajen, da bolj ali manj slikam znana imena v estradnem svetu. Spoznal sem, da so kljub vsemu to navadni ljudje, kot mi vsi. Edina razlika je, da so v življenju naredili ogromne in velike stvari. Kakšno uro pred dogodkom sem se popolnoma sprostil in si rekel, kar bo, pa bo. (smeh) Jaz bom po svojih najboljših močeh stiskal na sprožilec, da bom dobil najboljšo fotografijo. Sprostil sem se in bil ob njenem prihodu nasmejan. Ko je delala intervju, sem jo z največjim veseljem opazoval in spoznal, kako resnično lepa je. Nisem se je mogel nagledati. (smeh)

Story: Kako pa vas je ona sprejela?

Ko se je postavila zraven mene in vzela v roke moj fotoaparat, sama si je približala fotografije, sem si rekel: 'Vau!' Všeč mi je bil občutek, da je bila zraven, in želel bi si, da bi se to zgodilo večkrat.

Story: Potujete po vsem svetu in pred vaš fotografski objektiv so se postavile številne zvezdnice in modeli. Kam bi uvrstili to izkušnjo?

To je zagotovo ena izmed boljših izkušenj do zdaj z eno izmed največjih zvezd, ki mi jo je uspelo fotografirati, in mislim, da mi bo ostala v spominu za vedno. Srčno upam, da ne bo zadnja.

Novinarka Zorica Radulovič: "Imela sem veliko tremo"

Story: Kako je bilo intervjuvati zvezdnico, kot je Naomi Campbell?

To je bila tudi zame prečudovita izkušnja. Verjetno si vsak novinar v karieri želi dobiti takšen intervju in prav zato sem tudi sama imela veliko tremo. Je prav takšna, kot so mi jo opisali novinarji, ki so z njo sodelovali. Je profesionalna, hladna in brez kakršnihkoli čustev.

Story: Kaj vam je zaupala v intervjuju in o čem sta se pogovarjali?

Vprašanja zanjo sem morala poslati njenemu managementu že mesec dni pred njenim prihodom in ona je izmed vseh izbrala tista, na katera je želela odgovoriti. Na splošno pa je privolila, da se pogovarja o vseh temah, od družabnih do njene fundacije, v okviru katere pomaga sirotam, do diet, s katerimi se ukvarja, da je videti popolna. Z nami je delila občutke o spektakularni modni reviji Versace, na kateri je sodelovala zgolj dan pred našim srečanjem.

Story: Priprave na intervju s takšno zvezdnico so potekale kar nekaj časa. Kako vam je uspelo, da ste jo dobili za intervju?

Naomi in njena ekipa sta zahtevali ločen, urejen prostor za intervju in seveda časovnico. Na razpolago sem imela zgolj 20 minut za pogovor. Vse je bilo nadzorovano in pred začetkom intervjuja je vse moralo biti na svojem mestu.

Story: K sodelovanju ste povabili našega fotografa Tiborja Goloba. Kje sta se spoznala in kako je prišlo do skupnega projekta?

Njen management se je odločil, da fotografije za srbsko izdajo Story magazina fotografira Tibor Golob. Spoznala sva se nekaj mesecev pred tem in nad njegovim delom sem bila navdušena. Bila sem vesela, da je prav on opravil ta del fotografiranja. Tibor je profesionalec in odlično je opravil svoj del. Vsi so bili zadovoljni, kot tudi Naomi. Naj vam zaupam anekdoto z dogodka. Po tem, ko je Tibor poslikal Naomi, si jih je želela ogledati. Ko si je ogledala slike na displeju fotoaparata, je dejala: "Sijajno, želiš, da ti še poziram?" To je presenetilo vse prisotne, tudi člane njenega managementa.

MIMA

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story41/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 41/2017

Story 41/2017, od 05. 10. 2017