Tibor Golob: Poletje obožuje zaradi golote!

Tibor Golob: Poletje obožuje zaradi golote! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
5. 6. 2018

Medtem ko številni že nestrpno pričakujejo poletne počitnice in se že veselijo kristalno čiste vode ter počitniške sproščenosti, pa fotograf Tibor Golob poletje pričakuje predvsem zaradi sonca, saj mu je fotografiranje s sončno svetlobo pisano na kožo, in golote.

Ker je majske praznike preživel v družbi fotoaparata in računalnika, bo delovno tudi njegovo poletje. "Vsako poletje delovno odpotujem. Če bo šlo vse po načrtih, se bom za nekaj mesecev vrnil v Los Angeles, vmes pa morda še hitro skočim v Dubaj. Morda pa se moji načrti še nekoliko spremenijo," je previden Tibor, ki pred vročino najrajši pobegne na morje.

Tibor Golob

Rad pa pohajkuje tudi po mestih, kjer lahko s svojim fotoaparatom beleži čudovite skrite kotičke. "Pred kratkim sem prišel iz Francije, zdaj počasi odhajam v Bolgarijo. Potovanja so pri meni kar stalnica," pojasni fotograf, ki mu zaupajo številna znana imena slovenske estrade. V njihovi družbi ga pogosto srečujemo tudi na zabavah, ki trajajo dolgo v noč. Vendar pa sam nočnega življenja ne uživa le poleti, temveč se mu rad prepusti v vseh letnih časih. "Nočne zabave so in vse leto, seveda če je družba prava.

Najboljša plat poletnih zabav je prav ta, da ni treba biti izjemno veliko oblečen. In pa seveda hladna pijača, ki se najbolj prileže ob poletnih večerih," razloži fotograf, ki pa kljub temu poskrbi za zadostno mero spanca. Tudi če ni časa.Najrajši zadrema in potem spočit nadaljuje svoj vsakdan ter koraka fotografskim izzivom naproti. Teh poleti ne bo manjkalo. "Najrajši se lotim projektov, ki mi omogočajo, da naredim nekaj, česar do zdaj še nisem. Potem to vadim dovolj dolgo, da lahko naslednjič naredim še boljše," pojasni Tibor, ki bo tudi to poletje v svoj objektiv ujel številne lepotice: "Obožujem poletje, predvsem zaradi golote. Izjemno mi je všeč koža na fotografiji. Zato najraje vse modele slečem, če je to le mogoče. Ampak, da se razume, vse v mejah normale, zelo okusno."