Tilen Artač: "Svetlana je človek kot jaz!"

Tilen Artač: "Svetlana je človek kot jaz!" (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
22. 1. 2017

Tole je zgodba v nadaljevanju. Še kako dobro se spominjam začetka pomladi, ko sem se v Ljubljani sestala s Tilnom Artačem in Svetlano Makarovič in na neki 'mimogrede' način pravzaprav prisostvovala začetku njunega prijateljstva. Tokrat sem se sicer družila s Tilnom, je pa beseda stekla tudi o njunih skupnih pripetljajih v preteklih mesecih, ob katerih sem se nasmejala vsaj toliko kot takrat, ko sta se pred mojimi očmi zaročila.

Tako sta se spomladi med našim intervjujem zaročila Svetlana in Tilen.
S Svetlano sta poleti skupaj stopila na oder kot ‘mati in hči’.

Story: Tilen, ko smo se nazadnje tako sestali ob kavici, sta se s Svetlano zaročila. Kako napredujeta?

Res je, ampak so mi zdaj rekli, da me toži.

Story: Res?

Ja, zdaj je baje tožba. Moram jo poklicati in vprašati o tem. Mislim, da je v nekem intervjuju rekla, da me bo tožila zaradi očetovstva, ampak se je seveda hecala.

Story: Vidim, da sta po našem intervjuju ohranila stike.

S Svetlano je res super. Skupaj sva imela kar nekaj predstav, tudi na Bledu pa na Metelkovi, v Šentjakobskem gledališču, s krasno zasedbo in krasnimi ljudmi. Igral sem namreč v Svetlaninem bendu, pozneje pa sem nastopil kot njena hči, sledi pa še komična prigoda z Ljerko Belak. Super je! V tem času sva se torej kar dobro spoznala. Nisva ravno stalno v stikih, se pa vsekakor slišiva.

Story: Zanima me, kako je videti vajin pogovor ...

Pokličeva se, malce pokramljava ... Ima super smisel za humor in vedno se nareživa. Bil  sem tudi na premieri Sapramiške, ki jo je imela in na katero sem peljal nečaka. Zdaj je ravno toliko star, da se mu te stvari dopadejo.

Story: Mislim, da sta se z vajino točko in nastopi ljudstvu zelo priljubila in vtisnila v spomin.

Moja točka v oddaji Znan obraz ima svoj glas je bila zelo posrečena. Tudi sam priznam, da mi je uspela, ker ne uspe vsaka. To je bilo odvisno od produkcije in konec koncev tudi od sreče ter od tega, kako te ljudje sprejmejo, kakšna je energija, kaj se v tistem trenutku ustvari na odru. Teh stvari ne moreš 'zvaditi', ne načrtovati, ... to enostavno 'rata'. Je pa res, da sva s Svetlano malo zaljubljena drug v drugega. No, zase bom rekel, da sem malo zatrapan vanjo. (smeh)

Story: Kako lepo ...

Svetlana je človek kot jaz. Zanimajo jo duhovitost, humor, 'zajebancija'. Tudi jaz sem tak. Midva se ne pogovarjava o resnih temah, z nama je navadno sam smeh. Na primer: naša prva predstava na Bledu se je zgodila na dan, ko je Putin obiskal Slovenijo, zato smo se s Svetlano in Ljerko Belak odpravili na Bled po stari cesti. Svetlana in Ljerka sta sedeli na zadnjih sedežih in pokali takšne, da mi pot še nikoli ni minila hitreje. Z njo je vedno ogromno smeha, ogromno zabave in izredno jo spoštujem.

Story: Res ima posebno energijo.

Ko pride Svetlana na oder, brez dvoma pobere pozornost. Ima neko energijo in to zelo občudujem. Takšnemu človeku se priklonim. V veliko čast mi je, ne samo da se z njo družim, ampak da z njo stojim na odru.

Story: Kako pa je videti kovanje vajinih 'bojnih načrtov'?

Nekajkrat sva se dobila na kavici in se pogovorila glede predstave. Pa tudi ko gremo na predstavo, se navadno usedemo ob kavici, malce pokramljamo. Mi je pa dala svojo šminko, ki jo zdaj nosim na vsaki predstavi, pa tudi očala mi je kupila. Vse je torej 'original'. (smeh)

Napisala Kaja Milanič // Fotografije Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story03/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 03/2017

Story 03/2017, od 12. 01. 2017