Tilen Lotrič izkoristil svojih pet minut slave

Tilen Lotrič izkoristil svojih pet minut slave (foto: Goran Antley, Miro Majcen) Goran Antley, Miro Majcen
Vir: Lady
24. 1. 2019

Tilen Lotrič, ki je v šovu Slovenija ima talent že na prvem nastopu tako presunil svojimi vokalnimi sposobnostmi, da mu je žirantka Marjetka Vovk poklonila zlati gumb, si bo leto 2018 zagotovo zapomnil po tem, da so se mu začele uresničevati največje sanje. 

A ni čakal dolgo, da so sanje postale tudi resničnost. Devetnajstletnik iz Besnice pri Kranju, ki ga petje, ples in igra veselijo že od otroštva, je moral zmago na šovu sicer prepustiti akrobatki Tjaši Dobravec, a je izkoristil svoj čas pod žarometi in se na estradno nebo izstrelil s svojo prvo skladbo z naslovom Jaz te pogrešam. Tako se je želel pokloniti zvestim podpornikom in vsem, ki so zanj glasovali v letošnji sezoni šova in mu tako omogočili, da začne živeti svoje velike glasbene sanje. Čustvena, ljubezensko izpovedna zgodba nosi globoko sporočilo, ki se bo gotovo dotaknilo marsikoga.

“Pesem Jaz te pogrešam mi pomeni vse na svetu, saj je moja prva pesem. Občutki so res posebni, prevzame me vsakič znova, ko jo zaslišim. Spomnim se prvega srečanja s to pesmijo, ko mi jo je predvajal avtor Nino Ošlak. Nisem mogel zadrževati solz. Z veliko truda smo z izjemno ekipo posneli moj prvi singel, ki ga danes ponosno predstavljam,” je svoje prve vtise strnil Tilen, ki je gledalce ganil tudi z življenjsko zgodbo, saj je odprto spregovoril o tem, da je posvojen.

Starša sta ga namreč v Slovenijo pripeljala, ko je bi star le 15 mesecev, in tega pred njim nikoli nista skrivala, za kar jima je bil vedno hvaležen. Prav tako sta ga skozi vsa leta, že od otroštva, vedno spodbujala v vseh izzivih, ki se jih je lotil. Ti so bili vedno povezani z umetnostjo, v kateri se je našel že v osnovni šoli. Vsi šolski nastopi, trdo delo in odpovedovanja so se Tilnu končno obrestovali in prepričan je, da v glasbenem svetu ni rekel zadnje besede.

“Oddaja Slovenija ima talent je bila zame velika preizkušnja. Iz oddaje v oddajo sem osebnostno rastel. Ker je za menoj leto sprememb, sem se odločil za sodelovanje v tem šovu in niti malo mi ni žal. Res izjemna izkušnja! Veliko novih prijateljev, poznanstev in dogodivščin, ki mi bodo za vedno ostale v lepem spominu.  Najbolj pomembno od vsega pa je, da sem se v šovu resnično zabaval in pokazal, da je slovenska glasba še kako živa in priljubljena,” svojo izkušnjo s šovom strne novi Oto Pestner, kot so ga označili nekateri.

Sam je to primerjavo vzel kot kompliment, obenem pa veliko odgovornost, saj legendarnega slovenskega pevca občuduje že mnogo let. Z njim je nekoč že stal na odru in si po nastopu prislužil njegovo pohvalo.

Poje s srcem

Tilen svoj talent opiše kot izstopajoč ravno zaradi tega, ker poje s srcem. “Vedno želim, da poslušalci ob mojem nastopu uživajo in skladbo začutijo. Zelo veliko pa mi pomeni tudi slovenska glasba, ki jo pojem z veliko ljubeznijo in ponosom.”

Na snemanju so zmrzovali

Za Tilnom je poleg snemanja prve skladbe v studiu tudi snemanje prvega videospota, ki je bil vse prej kot 'zvezdniški'. Namreč ekipa si je za lokacijo snemanja izbrala zabaviščni park v znanem ljubljanskem nakupovalnem središču, kjer pa so se kljub nizkim temperaturam kar osem ur neizmerno zabavali. “Videospot je prekrasen. V njem nastopajo zelo izjemne osebe. Tim Udovič, ki sem spoznal prav na SIT in z njim ohranil dober stik, ter Laura Škvorc in Tim Nuč. Zahvalil bi se Marku Maagu, režiserju in vodji ekipe, za čudovit video z globokim sporočilom.”

Besedilo: Anja P. Kontrec // Fotografiji: Goran Antley, Miro Majcen

Priporočamo