Tilen Lotrič, ki obožuje zimo, ima vsako leto večjo fobijo pred parkeljni

Tilen Lotrič, ki obožuje zimo, ima vsako leto večjo fobijo pred parkeljni (foto: Luka Blatnik) Luka Blatnik
6. 12. 2019

Tilen Lotrič, ki ga trenutno spremljamo v tekmovanju za Emo Freš 2020, pravi, da je vesel, da je konec toplih mesecev, saj je rojen v zimskem času.

"Obožujem mraz, zimo, sneg, predvsem pa december in praznike. Ko smo bili otroci, smo blizu hiše v veliki dolini iz snega naredili skakalnico, kjer smo skakali s smučmi ...  (smeh). Takoj se je pokazalo kdo ima talent za skoke in kdo ne ... naprimer moj sosed Žiga Jelar je že takrat blestel ...," v smehu pripoveduje glasbenik, ki pa decembra ni najbolj vesel takrat, ko pride čas Miklavža. A ne zaradi prvega dobrega možu, temveć zaradi njegovih 'porednih' spremljevalcev.

"Doma smo in še vedno prazujemo Miklavža. Prihajam iz vasi, zato je v navadi, da na praznični večer po vasi hodijo parkeljni. Tukaj pa priznam, da imam vsako leto večjo fobijo pred njimi ... Ne vem, kaj mi je tako strašnega na njih, a vsakič ko iz sobe zaslišim, da se bližajo naši hiši mi enostavmo zastane dih," je v smehu odgovoril Tilen Lotrič, ki se mnogo bolj veseli 21. decembra, ko bo v domačem kraju pripravil svoj veliki božični koncert, za katerega upa, da bo tradicionalen.