Tim Gajser drugače preživel rojstni dan

Tim Gajser drugače preživel rojstni dan (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
8. 10. 2018

Simpatični slovenski motokrosist Tim Gajser je še pred začetkom jeseni dopolnil 22 let. 

In če nam je priznal, da je doslej večino rojstnih dni preživel kar na poti, je bilo tokrat drugače.

“Rojstni dan sem velikokrat praznoval kar na potovanju, včasih celo na letalu. Morda je res nekaj posebnega, ampak sem ga preživel kar precej običajno,” nam je o preteklih rojstnih dneh povedal Tim in priznal, da je bil tokratni le nekaj drugačnega.

Dekle Špela ga je namreč presenetila z izletom na Krk, kjer se je skupaj z njim in prijatelji preizkusila v zip-linu. “Fino je bilo, prvič po dolgem času sem bil za rojstni dan doma. Bilo je super. Rad imam adrenalinske športe, a me je strah višine. Tudi tokrat me je bilo strah, a sem ga premagal in užival,” je po novi izkušnji povedal Tim.

Med sezono sicer težko najde čas za karkoli adrenalinskega, vsi vikendi so namreč zasedeni s tekmami. Časa je tako le malo, še tega pa izkoristi za igranje nogometa s prijatelji in vožnjo s kolesom. Čeprav je v adrenalinski izkušnji užival, pa zaradi strahu pred višino nima še kakšnih drugih tovrstnih želja. “Upam si trditi, da nikoli ne bom šel na bungee jumping,” prizna. V preteklosti je na morju že preizkusil padalo, privezano na čoln, kjer mu je uspelo premagati strah. Kako pa se z višino spopada na letalu? “V letalu me ni strah, to je po vseh teh poletih postalo že vsakotedenska rutina. Sem se kar povsem navadil. Niti prvič me ni bilo strah, čeprav nisem vedel, kaj pričakovati,” razjasni Tim.

In kakšni so njegovi cilji, glede na to, da je že pred dvema letoma postal svetovni prvak v razredu MXGP?

“V življenju postaviš vedno nove cilje, ko jih doživiš, si postaviš nove. Ciljev nikoli ne zmanjka, motivacija je vedno na najvišji ravni,” pojasni Tim.Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: osebni arhiv

Priporočamo