Tim Gajser: "Družina in dekle sta najlepši darili!"

Tim Gajser: "Družina in dekle sta najlepši darili!" (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
8. 1. 2017

Letošnje leto bo prav gotovo ostalo v lepem spominu mlademu motokrosistu Timu Gajserju, ki je pred kratkim v svojo vitrino lahko dodal še novo lovoriko. Ta mu je dodatno polepšala praznike, ki jih sicer sam že nestrpno pričakuje. Rad si vzame čas za družino in dekle, ki sta po njegovem mnenju najlepši darili v življenju. Česa drugega, pravi, sploh ne potrebuje.

Tretja nagrada za šport­nika leta je še ena izmed številnih lovorik, ki ste jih prejeli v letošnji sezoni. Kakšno ima torej težo v vaši karieri?

To je neka dodatna motivacija in navdih za naprej. Videl sem, da tudi država in mediji vidijo moje uspehe ter so me za to nagradili.

Teh ne bi bilo tudi brez navijačev, zato ste pred kratkim ustvarili tudi novo stran za oboževalce. S kakšnim namenom? Kakšen pomen imajo v vašem srcu vaši navijači?

Mislim, da je to čedalje bolj pomembno, saj ljudje prek socialnih omrežij spremljajo življenja športnikov. Rad sem v stiku s svojimi navijači, vendar to ni vedno mogoče. Sicer na sami progi ne razmišljam o navijačih, pa naj bodo še tako glasni. O tem enostavno ne smeš razmiš­ljati, saj moraš biti z glavo stoodstotno pri stvari, sicer gre lahko kaj narobe. Ob koncu pa, ko stopiš na stop­ničke, vidiš množico ljudi, če zmagam, skupaj pojemo tudi himno. To vzdušje doživijo le redki in v čast mi je, da sem med njimi.

Po vas se zgledujejo tudi številni mladi motokrosisti. Ste tudi sami nekoč z velikimi očmi in občudovanjem gledali izkušene dirkače?

Ob srečanju z mladimi motokrosisti se vedno spomnim, da sem bil tudi sam nekoč začetnik. Ogromno mi je pomenilo, če mi je vzornik namenil vsaj malo časa oz. pozornosti, mi namenil le besedo. Iz teh izkušenj črpam tudi jaz in vračam svoj čas svojim navijačem, saj vem, da jim to veliko pomeni. Moj vzornik je sicer že od nekdaj moj oče, v moto športu pa sem v oblake koval Američane, ki so takrat kraljevali na vrhu. Spomnim se, ko sem jim nesel posterje in se z njimi slikal, to si bom zapolnil za vse življenje.

Kaj pa vam pomeni praznični čas, ki je pred kratkim zaobjel ves svet? Že razmišljate o darilih?

Prazniki so mi najbolj pri srcu. Veseli december, lučke in postavljanje smrečice. V tem času več časa preživimo z družinami, skupaj večerjamo in ne uporabljamo telefonov ali gledamo televizije. Pogovarjamo se in to je prav zagotovo eden od najlepših obdobij v letu. Pred kratkim sem odpotoval v Ameriko, po tem pa sva se s punco podala v lov za darili. Veliko rajši nekomu poklonim darilo, kot pa ga prejmem. Veliko mi pomenijo nematerialne dobrine, imam super družino in dekle, ki mi stoji ob strani. To sta najlepši darili!

Kaj pa si letos želite, da bi vas čakalo pod smrečico?

Ne vem, morda me bo dekle s čim presenetilo.

Se še spomnite časa, ko ste verjeli v dobre može?

Joj, tako sem bil razočaran, ko sem izvedel resnico. Z odraščanjem sem sicer začel dvomiti o njihovem obstoju. Starši mi nikoli niso povedali, da ne obstajajo, saj je to res nekaj posebnega. Kot deček sem hitro smuknil v posteljo in prvi vstal, da sem odkril darila pod smrečico.

Nika Arsovski

Priporočamo