Tim Gajser: S punco počitnikuje v Zadru

Tim Gajser: S punco počitnikuje v Zadru (foto: MIMA) MIMA
25. 7. 2016

Motokrosist Tim Gajser si je po veliki tiskovni konferenci na dvorcu Štatenberg pri Makolah nekoliko oddahnil.

Z družino in dekletom si bo vzel enomesečni oddih, ki ga bodo preživeli v Zadru. Tako bo motokrosistično progo zamenjal za morje.

Tim je po uspešnih tekmah s svojo ekipo pripravil tiskovno konferenco ter predstavil načrte za preostanek in konec sezone. Zmagovalec velike nagrade v Lombardiji je dokazal, da bo trd oreh za konkurenco. Sedma velika nagrada v sezoni ga je tako približala naslovu svetovnega prvaka v elitnem razredu motokrosa. Ampak kdo bi si mislil, da svetovni prvak v razredu MX2 za leto 2015 sploh nima izpita za motor? Tim nam je zaupal, da ga sploh ne potrebuje.

"Doma imamo kar nekaj motorjev, ampak jih ne vozim. Ne vleče me in res, nimam niti izpita za cestni motor. Za motokros pa ga ne potrebuješ," pojasni Tim. "Motor za motokros nima registracije, saj se voziš po poligonu. In če sem iskren, me ne vleče, da bi odšel z motorjem na cesto. Za avto sem naredil izpit takoj, ko sem lahko. Zapeljem se, kamor se moram, in to je to. Za motor pa ne. Imam krosarja in tam se sproščam. Na progi pustim svoj adrenalin."

ZALJUBLJEN

  • Tim te dni počitnikuje v Dalmaciji. Natančneje v okolici Zadra, kjer bo preživel nekaj dni s svojo izbranko in nato še z družino. Glede na to, da njuna zveza traja le šest mesecev, si imata golobčka veliko za povedati. Ga pa izbranka spremlja tudi na tekmah. "Bila je na vseh tekmah državnega prvenstva in obišče tudi te bližje tekme. Za zdaj pa še ni imela toliko možnosti, saj sva skupaj komaj dobrega pol leta. Pri meni gre vse bolj počasi. Nisem takšen, da bi prehiteval. Sem bolj 'na ziher in počasi'. Pa tudi zdaj je bila v Italiji ... in to mi veliko pomeni, da pride punca na tekmo," prizna. Tim ima svoje mnenje o tem, koliko lahko partnerska zveza vpliva na njegovo kariero. "Veliko dejavnikov lahko vpliva na mojo vožnjo: dober motor, dobra podpora in dober odnos z družino ter tudi s punco, s katero si. Največ mi pomeni prav to, da se dobro razumeva. Najbolj srečen sem, ko vidim, kako se z mano veseli mojih uspehov. To se vidi v očeh, da je iskreno in pristno," še doda.

Besedilo: Mihaela M. Kocbek
Foto: MIMA

Priporočamo