Tim Gajser: Sezono zaključil brez očeta

6. 10. 2017 | Vir: Nova
Deli
Tim Gajser: Sezono zaključil brez očeta (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Z njim je na vsakem koraku, vsak trening je skrbno načrtovan, vsaka tekma natančno analizirana, pa vendar se tudi Bogomirju Gajserju pripeti nepričakovano.

Že Timova sezona je večkrat opozorila, da žal ni sreča na njuni strani, potem pa se je v tednu pred zadnjo tekmo sezone na treningu v domačih Makolah poškodoval še oče Bogomir. Med treningom je namreč padel in si zlomil pet reber, eno mu je celo prebilo pljuča. Tako so ga morali odpeljati v bolnišnico, kjer je ostati dlje časa in se ni mogel udeležiti zadnje sinove tekme, ki je potekala v francoskem Villars sous Ecotu in smo jo lahko spremljali na Šport TV.

Prepričani smo, da je to Timu dalo še dodatno spodbudo in tako je očetu na zadnji tekmi poklonil medaljo, saj je osvojil drugo mesto. Še pred tem pa mu je prek Facebooka sporočil "Oče, ostani močen!" V skupnem seštevku je letos, kljub težkemu padcu sredi sezone, osvojil peto mesto.

Ob zaključku sezone se je iskreno zahvalil očetu, bratu, svoji ekipi in tudi svojemu dekletu, ki mu je stala ob strani v dobrem in slabem. Priznal je tudi, da je bila to sezona vzponov in padcev, in da se je veliko naučil iz svojih napak. "Hvala bogu, da si me postavil pred vse te izzive, saj me je to naredilo le še močnejšega," je še zapisal Tim. Poleg svoje ekipe in najbližjih pa je naš šampion vedno zelo hvaležen tudi številnim navijačem, ki ga spremljajo na tekmah. V okviru Šport TV-ja pa so ga podprli tudi številni znani Slovenci, in sicer Omar Naber, Jure Košir,Tadej Bricelj, Neisha, Rene Mlekuž, Dušan Mravlje, Matjaž Jelen, Jean Frbežar, Vili Resnik, Robert Goter in številni drugi.