Tim Gajser: Zaradi posledic poškodbe ni nastopil v Franciji

Tima ob nedeljah spremljajo številni navijači na Šport TV. Mnogi upajo, da se bo na blatno pisto vrnil kmalu! (foto: Tim Gajser Press) Tim Gajser Press
29. 5. 2017

Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser v francoskem Erneeju, deveti postaji svetovnega prvenstva sezone, zaradi poškodb na dirkah v Latviji in Nemčiji, ni nastopil.

Tim Gajser je bil zelo razočaran. Povedal je, da razočaranja ne more opisati in da ni v njegovi naravi, da bi odstopil. Zato vsem svojim navijačem obljublja, da se bo vrnil še močnejši in boljši. Težko odločitev je sprejela tudi ekipa Honde.

Tim se je z ekipo vrnil v Slovenijo na preiskave, da bi odkrili zakaj ga boli v ramenskem predelu. Motokrosist, ki tudi letos kroji vrh razreda MXGP, je po vrnitvi v domovino opravil več pregledov v UKC Maribor, ki so potrdili, da v nesreči ni utrpel hujših poškodb. Čeprav se je izognil zlomom in zvinom, je staknil neprijetne podplutbe in odrgnine, posledice padca pa so bile tako hude, da se je prvi dan po nesreči komaj premikal.

Gajser je kljub bolečinam vztrajal na motorju in se v želji po osvojitvi kakšne točke odpravil v Francijo, kar pa se je izkazalo za napačno odločitev. V kvalifikacijah je dosegel 28. čas, nato pa so iz njegove ekipe HRC sporočili, da na dirki ne bo nastopil.

Značke: Tim Gajser

Priporočamo