Tim Gumilar ženske osvaja z dejanji, ne z videzom

Tim Gumilar ženske osvaja z dejanji, ne z videzom (foto: Jernej Jeln) Jernej Jeln
Vir: Lady
6. 12. 2018

Pred fotografski objektiv fotografa Jerneja Jelena se je postavil predsednik Kluba mariborskih študentov Tim Gumilar.

Posnela sta sklop fotografij, ki so obnorele družbena omrežja. Projekt z naslovom Made in SLO je zagotovo pritegnil pravo pozornost. Tim nam je zaupal, kaj se skriva za provokativnimi golimi fotografijami.

Ste predsednik Kluba mariborskih študentov (KMŠ), kaj v okviru tega počnete in kakšne izzive imate na KMŠ?

Predsednik Kluba mariborskih študentov sem zdaj že tretje leto. Društvo šteje več kot tisoč članov in 30 aktivistov, ki skrbimo za popestritev vsakdana mariborskih študentov. Delo vodje študentskega društva me veseli, saj se vsakodnevno srečujem s številnimi izzivi, ki mi omogočajo osebnostno rast. Med večjimi izzivi so zagotovo vodenje velikega števila študentov, usklajevanje skupnih interesov ter motiviranje ekipe. Nenehno si prizadevam za izboljšanje in napredovanje društva kot tudi članov, ki društvo sestavljajo. Spodbujam nastajanje novih idej, ki bi lahko kakorkoli izboljšale položaj študentov v Mariboru. Ena izmed teh je prostor, ki bi povezoval študente in podobno misleče na istem mestu, prostor, ki bi omogočal dobro delo ter razvoj novih idej. Tako je nastala Pisarna, ki smo jo skupaj z društvom KMŠ odprli za javnost.

Kako pa gledajo zdaj na vas, ko ste odvrgli še zgornjo 'opravo' in se postavili pred fotografski objektiv ter posneli provokativne slike?
Že pred časom sem naredil projekt s fotografom Tiborjem Golobom, ko sva se fotografirala zgoraj brez. Do tega nimam posebnih zadržkov in temu tudi ne posvečam posebne pozornosti. Ne nazadnje se takšen tudi sprehajam po plažah ali kopališčih. Verjamem, da prijatelji po tem fotografiranju gledajo name popolnoma enako.

Smo Slovenci še vedno preveč ukalupljeni in se tovrstnih provokacij raje izogibamo?

Slovenci smo kot narod še vedno bolj zaprti kot drugi. To sem spoznal tudi v času potovanj in spoznavanja tujih kultur po svetu. Menim, da bi si vsak posameznik moral postaviti sebi lasten ideal, mu slediti in se ne toliko ozirati na mnenja drugih. Sama vzgoja nam je vbila in zacementirala določene norme, ki lahko nekatere precej omejujejo.

Kaj menite, kako bi dekle gledalo na to, da njen fant pozira zgoraj brez?

Menim, da je to popolnoma odvisno od razmerja in zaupanja, ki se zgradi skozi čas. Če je prisotno zaupanje, bi v zdravem razmerju pričakoval podporo in spoštovanje. V nasprotnem primeru se lahko pojavi ljubosumje, ki pa zvezo običajno vodi na napačna pota.

Tim Gumilar

Kako gledate na ljubosumje v partnerskih odnosih?

Kot že povedano, menim, da je ljubosumje prisotno, ko zaupanje v zvezi ni zgrajeno. Ko pride do ljubosumja, je najpomembnejša komunikacija, saj je v večini primerov prisotno brez utemeljenega razloga.

Seveda tudi ženske rade pogledamo postavnega moškega. Kaj še pa mora imeti moški, da osvoji žensko občinstvo?

Verjetno bi bilo to vprašanje treba nasloviti na ženske. (smeh) Sicer pa menim, da videz ni glavno merilo pri iskanju življenjskega partnerja. Veliko bolj je pomembno, da človek deluje kot celota, ima postavljene cilje in vizijo, ki ji sledi. To je tisto, kar ga dela privlačnega.

Kakšen je vaš cilj? Osvajati žensko občinstvo s postavo ali z dejanji? 

Vsekakor z dejanji.

Kaj je v ozadju projekta, ki sta ga ustvarila s fotografom Jernejem Jelenom?

Jernej je na Instagramu opazil moje fotografije in pred slabim letom izrazil željo po sodelovanju. Opazil sem, da se že nekaj časa ukvarja z modno fotografijo, zato sem sodelovanje z veseljem sprejel. Do zdaj sva naredila tri skupne projekte, veliko pa je še načrtov in idej za prihodnost. 

Kako je bilo pozirati s tem namenom?

Skupno sodelovanje je bilo odlično, Jernej se je izkazal kot zanesljiv in profesionalen fotograf. Je na začetku svoje poti, a je nadarjen in zelo strasten glede fotografije. Ideje za projekte so skupne, kar pomeni, da je tudi motiviranost obeh pri fotografiranju večja. 

Kateri so aduti, ki jih morajo poudariti ženske, in katere morajo poudariti moški?

Menim, da ima vsaka oseba sebi lastne atribute, ki jih mora prepoznati, se jih zavedati in poiskati najprimernejši način, kako jih izraziti.

Kaj pa vi najprej opazite na ženski? Kaj vas pritegne, kakšen tip ženske?

Najpomembnejše se mi zdi, da ženska ve, kaj želi v življenju, ima jasno zastavljene cilje ter se zaveda svojih adutov, ki ji vlivajo samozavest. Zelo pomembno je, da imata partnerja skupne povezave in interese.