Tim Kores in njegova štirinožna 'žena'

Tim Kores in Loli (foto: Lea) Lea
5. 3. 2015

Čeprav bi si številna dekleta želela, da bi se Timovo srce vnelo zanje, je 25-letni glasbenik priznal, da je njegovo srce že oddano. Vanj se je pred šestimi leti namreč prikradla psička Loli, ki je s Timom samostojno zaživela pred mesecem dni, ko sta se skupaj preselila v svoje stanovanje.

"Loli je mešanka med jazbečarjem in čistokrvnim mariborskim zapuščencem," je v smehu povedal Tim in dodal, da so jo kot mladička dobili od prijateljev. "Na začetku je bila Loli mamina. Veliko sva se sicer družila že prej, odkar pa sva na svojem, se še veliko več," nadaljuje Tim, ki ga je prav med našim pogovorom, Loli pod mizo začela prositi za posladek.

"Na, pa ji reči, da ne sme jesti keksov," pravi, ko se spusti v očesni boj s psičko, ki naj bi po njegovih besedah dobro vedela, da hrane z mize ne dobi. In je tudi ni dobila. Loli je sicer šolana psička, ki številne trike izvede brez dodatnega prigovarjanja. "Sedi, prostor, preval, glas, daj petko, čakaj ... zna nekaj trikov, čeprav ji grejo najbolje od rok takrat, ko ve, da jo na koncu čaka košček poli," pojasnjuje Tim, ki je Loli v svojem stanovanju prepovedal sedeti na kavču.

Psička je sicer izredno navezana na Tima, saj spremlja vsak njegov korak – v stanovanju in zunaj, včasih pa je tudi ljubosumna na koga, ki se preveč približa njenemu lastniku. "Saj ni nič takšnega, a včasih, ko je kdo preveč blizu, hitro priteče zraven, da ne bi česa zamudila," pove Tim, ki je nad simpatičnostjo svoje štirinožne prijateljice vedno znova očaran.