Tim Kores je navezan na svojo družino

Tim Kores je navezan na svojo družino (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
19. 10. 2017

Tim Kores oziroma Kori, kot ga kličejo prijatelji, je zelo priljubljen radijski voditelj in pevec. Ker je zelo navezan na svojo družino, njegovo telo krasi tetovaža družinskega drevesa. Na glasbeno pot ga je namreč popeljala njegova mama, ki je bila prav tako pevka.

"Tatuji so mi bili všeč že od nekdaj in od nekdaj sem razmišljal, da si bom nekoč dal delat tatu. Potem pa sem naredil največjo neumnost: moj prvi tatu je bil v povezavi z mojo bivšo punco," v smehu pove Tim. Star je bil 24 let, ko se je prvič tetoviral, tatu pa krasi njegovo desno roko, tik pod zapestjem. "Bil je lep tatu: znak jin jang in kratice. Žal pa se razmerje ni obneslo. Tako sem se dve leti spravljal k temu, da bi tatu odstranil ali pa prekril – potem pa me je poklical Dejan Marič, tetovator iz Prekmurja, ki slovi kot najboljši v svojem poslu.

Poklical me je, da bi bil njegovo 'platno' za tetovaže, torej neke vrste model. Strinjal sem se in tako sem prekril ta tatu s sliko moje mame, zraven je še mikrofon." S tetovatorjem Dejanom sta se odlično razumela in postala celo prijatelja, tako da se Tim pri tej tetovaži ni ustavil. "Dejan me uporablja na konvencijah, sem njegov model, pa tudi sam hodim k njemu, da mi dela tetovaže. In potem, ko sem že imel tatu mame na roki, sem si rekel: pa nič, naredil bom celo družinsko drevo.

Tako imam zdaj tatu družinskega drevesa: imam dedke, babice, sestre, pradedka... skratka vse, ki mi v življenju nekaj pomenijo." Tatu pokriva celo desno roko: na vrhu, na rami je oče kot kralj, zraven sta dedek in pradedek. Tisti, ki so pokojni, so prikazani kot nekaj neživega, drugi pa kot nekaj živega. Vključene so tudi lobanje, da ohranim rokerski slog." Družina mu je zelo pomembna. "Zelo smo povezani že od nekdaj.

Če primerjam svojo družino z družinami prijateljev, lahko rečem, da smo si res blizu, saj si vse povemo in med nami ni skrivnosti," razlaga svojo ljubezen do svoje družine. Tim sicer že dolgo ne živi doma, a takrat, ko se vidijo, so zelo veseli. "Družina je stalnica v mojem življenju. Veliko si pomagamo, pa ne samo finančno, kot veliko mojih prijateljev. Že od malega so me učili, da moram poskrbeti za preživetje, tako da že ves čas služim svoj denar."

Z mamo na koncerte

Mama je Tima navdušila nad glasbo in petjem. "Moja mama – zraven nje je tetoviran mikrofon – je bila pevka v kantri bendu. Bila je pri skupini Pohorje express pa tudi pri drugih. Na primer, bobnar pri tej skupini je bil Bojan Emeršič, danes znan igralec, tako da smo pravi družinski prijatelji. Tako je moja mama pela in igrala kitaro, jaz pa sem kot mulec seveda hodil z njo na koncerte." Tim pravi, da mu je mama povedala, da je že kot otrok stalno nekaj pel in jamral, toda s petjem se je začel ukvarjati šele pozneje. "V javnosti takrat nisem želel peti, ker sem bil kar sramežljiv otrok.

Potem pa so me v osnovni šoli nekega dne poklicali, ali bi šel na avdicijo za pevca v bendu. In čeprav sem bil totalno zanič, pel sem Nothing else matters od Metallice, to sem si najbolj zapomnil, so me kljub temu vzeli in potem sem se sam učil petja. Vadil sem v kopalnici, prek interneta ... Hodil sem sicer v glasbeno šolo, vendar sem jo pustil, ker sem želel improvizirati in igrati po svoje, tam pa to ni bilo zaželeno. Potem sem veliko pel in igral kitaro, sodeloval v bendu in tako se je razvilo moje glasbeno ustvarjanje."

Eva Jandl

Priporočamo