Tim Kores lahko zaradi enega verza pristane na sodišču

Tim Kores lahko zaradi enega verza pristane na sodišču (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
17. 1. 2017

O simpatičnem glasbeniku smo v preteklih tednih lahko v medijih veliko slišali predvsem zaradi dveh stvari – zaradi Eme, saj se bo Tim tudi letos na njej predstavil s svojo skladbo, ter zaradi njegove skladbe 'Jaz sem Kori', s katero je dvignil nič koliko prahu.

Zgodba v resnici vsaj za odtenek spominja na tisto, ki smo ji bili priča pred kratkim na drugi strani oceana. Se še spomnite, kako je Kanye West v svoji pesmi Famous verz poklonil tudi svojemu nekdanjemu dekletu Taylor Swift? Nekaj podobnega je tokrat naredil tudi Tim, ko je v šaljivi pesmi uporabil tudi stavek 'včasih spal sem z Majo Keuc', kot nam je povedal, pa je v pripetljaju tudi sam našel nekaj podobnosti. "Ko se je stvar začela odvijati v napačno smer, moram reči, da sem pomislil na Kanyeja, pa tudi na druge, na primer Eminema, ki si je na podobnih stvareh zgradil pol kariere. Gre za hec, ima pa vsak svoj smisel za humor in tega ljudem ne moreš vsiljevati," nam je za začetek povedal Tim in podrobneje opisal dogodke, ki so sledili objavi videoposnetka. "Napisal sem parodijo na svoj račun. Satiro o sebi, kdo sem ... Nisem si mislil, da bo pesem požela toliko odziva, in izgleda, da ljudje radi slišijo, kako se delam norca iz sebe. Je pa res, da sem omenil Majo Keuc, ampak glede na to, da se poznamo že precej časa, nisem pričakoval tako negativnega odziva," nam je povedal Tim in dodal, da stvar ni prišla tako daleč, da bi se o tem prepirali na sodišču.

"Na sodišču zaenkrat ni, vsaj upam, da ne. Je pa res, da sem slišal grožnje, da se pripravlja nekaj podobnega. Žal mi je, da je tako, saj Maja ni bila mišljena kot žalitev ali karkoli drugega, gre zgolj za besedno igro in navezavo na naslednji verz," pojasnjuje Tim in dodaja, da z Majo ni v sporu. "Jaz nisem sprt z nikomer. Vse je bilo narejeno v dobri volji in hecu. Glede na to pa, da naju omenjajo kot glavna favorita na letošnji Emi, ne vem ravno, kaj naj ravno pričakujem, če se srečava v finalu. Vojna in mir? Upam, da greva raje na pir (smeh)," se je pošalil glasbenik, ki Maje pred izdajo pesmi sicer ni poklical. "To se mi ni zdelo nič takega. Da se delam norca iz sebe, ne iz drugih. Prepričan sem bil, da bo šalo razumela. Včasih so pač okoliščine ljudi takšne, da zadevo slišijo mogoče preko koga drugega in stvar izpade čisto narobe v drugih očeh. Na to žal ne morem vplivati," je še dodal.

Kaja Milanič