Tim Kores: Mojster za meso

“Velikokrat sem že zamenjal sol s sladkorjem. Najhuje pa je bilo, ko sem flambiral pašteto s konjakom in preoblikoval kuhinjsko napo.” (smeh) (foto: Miša Margan) Miša Margan
Vir: Lea
16. 1. 2013

O skritih strasteh Tima Koresa se je že govorilo in ni skrivnost, da postaven pevec obožuje kuharske veščine na tisoč in en način. Nam je še izdal, kaj je bila njegova prva in najljubša jed, ko je bil še otrok.

"Kuhanje je praktično med mojimi najljubšimi hobiji. Načeloma nisem izbirčen in jem vse. Zelo rad pa eksperimentiram, saj je kuhanje kot likovna umetnost, samo poznati moraš osnove, potem pa lahko ustvarjaš umetnine," prizna Tim.

"Imam ogromno skritih receptov, celo nekaj takih, pri katerih jedi pripravljam od sedem do osem dni. Še posebej meso je na mojem jedilniku specialiteta. Je pa čisto odvisno od dneva in obdobja, kaj pripravim. V poletnih dnevih eksperimentiram s svežo zelenjavo, porovo solato, tunovimi steaki. Pozimi pa s kakšnimi obarami ali enolončnicami."

Timova najljubša hrana v otroštvu je bila sladko-kisla svinjina z rižem. "Prva stvar, ki sem jo znal skuhati, so bili čufti. Od babice pa sem ukradel kar nekaj skritih receptov, čeprav je v naši družini najboljši mojster kuhinje oče. Pri babici obožujem njene zrezke s sirom in orehi z mladim krompirčkom. Enostavno, ampak božansko dobro."

Od prigod, ki so se Timu zgodile v kuhinji, pa je nepozabna s flambiranjem paštete. "Vsakemu, ki ustvarja, se zgodi kaj zanimivega. Velikokrat sem že zamenjal sol s sladkorjem. Najhuje pa je bilo, ko sem flambiral pašteto s konjakom in preoblikoval kuhinjsko napo." (smeh)

Priporočamo