Tim Kores na robinzonskih počitnicah

14. 10. 2015

Tima Koresa smo kot pevca zelo dobro spoznali v šovu Znan obraz ima svoj glas, zdaj pa njegov glas lahko slišimo na Radiu Center, kjer z Boštjanom Kljunom vodita jutranji program. Si je pa nekaj dni pred novo vlogo vzel čas zase, za prijatelje in uživanje na hrvaški obali.

Kje in s kom ste preživeli dopust?

Dopust sem preživel z najboljšimi prijatelji, in to na Kornatih, robinzonsko počitnikovanje, sami sredi zaliva. Noro je bilo, nepozabno. Ko se greš takšno izolacijo od civilizacije, je to poseben čar, ni telefona, kar je predvsem pomembno. Glavna skrb je, kaj boš jedel za kosilo in kako boš nato sončil svojo najedeno bulo na plaži.

Prisegate na poležavanje na plaži ali adrenalinsko dopustovanje?

Po kosilu se zagotovo prileže siesta oziroma počitek. Sicer pa obvezno adrenalinsko, brez tega ne gre. Zelo rad se potapljam, lovim ribe, se vozim z vodnimi sanmi ... Večino časa preživim v morju, tudi do pet ur. Nisem človek, ki bi samo poležaval, potrebujem šus, potrebujem tisto malo nevarnosti.

Potem se vam zagotovo pripeti tudi kakšna nepričakovana dogodivščina, kajne?

Z metal bendom smo po spletu iskali založbo ali agencijo iz tujine, nekaj se nam jih je sicer oglasilo, ampak ni bilo nič iz tega. Zakaj to govorim? Zato, ker sem v tem zalivu naključno srečal Nemca, ki je po nekem naključju eden večjih organizatorjev koncertov v Nemčiji. Pokazal sem mu demo posnetke, bil je navdušen in dobil njegov kontakt. Nekatere stvari se res zgodijo čisto spontano. Manj razmišljaš o njih, boljše je.

Predvidevam, da ste si torej nabrali nove energije za novo službo na radiu?

Tako je, čeprav so počitnice trajale le deset dni, drugače sem delal, koncertiral in se seveda pripravljal za radio. Energije mi ne primanjkuje, saj gre za super stvar, res se imamo odlično, lahko sem jaz jaz in ni mi treba igrati.

Kako ste sploh dobili ponudbo?

Lepega dne sem dobil klic. Od takrat postajam radijec. (smeh)

Nekaj oddaj v studiu je že za vami. Kakšni so prvi občutki?

Zelo zanimivi, saj je radijski mikrofon nekaj drugega kot pevski. Bil sem na veliko radijskih intervjujih, ampak to je nekaj povsem drugega, po drugi strani pa ni veliko razlike. Počutim se super, lahko se šalim, lahko sem resen, lahko sem to, kar sem.

Za mikrofonom vam družbo dela prekaljeni Boštjan Kljun. Vam je pomagal s kakšnimi nasveti?

Glede na to, da je sam že delal na radiu, in to precej let, mi seveda odpre kakšen pogled in nasprotno. Pomagava si, kolikor lahko, kemija je super, kot da bi se od nekdaj poznala. Od njega se lahko marsikdo marsikaj nauči, le prisluhniti je treba.

Kako se ujameta?

Tako sva si po eni strani različna, da se prav zaradi tega super razumeva. Je družinski človek, deset let starejši od mene, ima dva otroka, pravi kul alternativni ata. Jaz sem vse drugo, rokenrol, verjetno malo nor, še kaj bi se našlo.

Prej ste bili bolj vajeni televizije, kjer vas občinstvo tudi vidi. Vam je zdaj lažje, ko slišijo samo vaš glas?

Pravzaprav ne, saj je občutek, kot da nihče ne posluša, po drugi strani pa veš, da te sliši več kot 100 tisoč ljudi hkrati. Na televiziji lahko z obrazno mimiko marsikaj laže pojasniš in pokažeš, na radiu so samo besede, da dosežeš isti učinek. Sej vemo, kako je – ko nekoga srečaš v živo, se drugače pogovarjaš kot po telefonu.

Glas je nekaj, po čemer ste prepoznavni. Pa ga boste še vedno uporabljali za petje?

Definitivno, brez petja ne morem, to potrebujem, da pobegnem. Pel bom še vedno, ravnokar pripravljam tudi novi singel. Z glasbo diham že od nekdaj, tega ne gre kar z danes na jutri opustiti.

Imate že kakšne nove načrte v glasbi?

Imam veliko komadov v zalogi, od hard roka, roka, vsega. Predvsem se ne oziram, kakšno glasbo delam, tisto, kar delam, delam iskreno, to je dovolj za pesem, vse drugo pride samo od sebe.

Seveda vedno vprašam, kakšno je stanje na ljubezenskem področju. Samski ali zaljubljeni?

Srečno samski in tako bo za zdaj tudi ostalo.

Značke: Tim Kores

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri