Tim Kores navdušil znane Slovence za spretnostno vožnjo s sanmi

27. 2. 2018 | Vir: Nova
Deli
Tim Kores navdušil znane Slovence za spretnostno vožnjo s sanmi (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Radijski voditelj in vsestranski glasbenik Tim Kores – Kori se je lotil izziva, pri katerem preizkuša znane Slovence. V zimski idili jih brez njihove vednosti povabi na Pohorje, kjer se preizkušajo v spretnostni vožnji s sanmi. Nazadnje je preizkusil Denisa Avdiča, hitrosti pa se ni ustrašila niti Nuška Drašček.

"Ni skrivnost, da rad uživam v naravi in Pohorje je ena izmed teh lokacij, ki jih Slovenci premalo poznamo," pove Tim. "Že od malega hodim gor in sčasoma sem spoznal, da sem pridobil neki poseben odnos z naravo. Znam jo ceniti in ugotovil sem, kako zelo nepredvidljiva je. Po vrhu pa ji gre brez nas čisto lepo. Obožujem pohorske gozdove, koče in predvsem ljudi, ki so gori. To so moji najboljši prijatelji. Pozimi vozimo motorne sani, saj drugače zaradi ogromne količine snega ne moreš od koče do koče, tako da je to praktično edino prevozno sredstvo. Že ko sem bil majhen in smo imeli kočo Cojzarico na Pohorju, je oče vozil motorne sani Johnson letnik 1969. Takšne, kot jih je vozil Roger Moore v Jamesu Bondu. Res so bile grde, ampak uporabne. Dobrih deset let smo bili brez, potem pa sem po naključju srečal očetovega prijatelja, ki me je zapeljal en krog. Od takrat naprej imam svoje, in ko zapade sneg, ni stvari, ki bi me obdržala v dolini."

Divjanje po belih strminah

Navdušil še znane

Tim je z vožnjo po snegu navdušil še številne znane. "Ko sem vprašal 'ljubljanske frende', ali pridejo na Pohorje, sem potreboval kar nekaj časa, da sem jih prepričal. Vsi so rekli: 'Pa kaj bomo, kje že, na Pohorju? Kaj je to?' No, vse dokler niso končno prišli gor in ugotovili, kako lepo je, če imaš svoj mir. Po vrhu vsega pa se še dobro zabavaš. Marsikdo je že prijadral k meni na Pohorje: Trkaj, Simon Vadnjal, Challe Salle, Nuška Drašček ... In se preizkusil v vožnji s sanmi. Dejstvo je, da motorne sani niso hec. Znajo biti zelo nevarne, če jih nevarno voziš. Ampak gre preprosto za druženje in od koče do koče se marsikaj zgodi. Vsaka vožnja je nekaj posebnega," še pove Tim.

Besedilo: MIMA // Foto: osebni arhiv