Tin Vodopivec in Urška Majdič - med njima je enostavno "kliknilo"

Tin Vodopivec in Urška Majdič - med njima je enostavno "kliknilo" (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
14. 4. 2018

Stand-up komik Tin Vodopivec in glasbenica Urška Majdič sta v novo leto vstopila kar na letalu, ki ju je vodilo tajskim peščenim plažam in oddihu naproti.

Dvojec usklajeno deluje ne le na poklicnem področju, temveč tudi zasebno, in brez vsakega dvoma bi lahko trdila, da sta prav res 'najboljša ekipa', ki diha skupaj in vesla v isto smer.

Story: Vsak izmed vaju prihaja s svojega področja ustvarjanja. Kje so se torej vajine poti križale?

Urška: Poznala sva se že prej, a neki naključni pogovor se je razvil v dolg pogovor, ki je nekaj sprožil. Enostavno, naredilo je 'klik'. Sicer pa imata glasba in komedija presenetljivo veliko skupnega.

Tin: Ko se moški trudimo impresionirati punce, po navadi izpademo totalni bedaki, tako da sem imel srečo, da me je takrat ujela nepripravljenega. (smeh)

Story: Kaj pa vaju je najbolj povezalo?

Urška: Dolgi pogovori, ujemanje najinih značajev, energija aktivnih sanjačev in dišeč čaj z nekim pravljičnim imenom.

Tin: Iiin ... Oba obožujeva čokolado!

Story: Kaj je najpomembnejša lastnost partnerja?

Urška: Spoštovanje. Razmišljanje v enakovredni dvojini, namesto da je vse 'jaz'. Graditi skupaj, se spodbujati. Hvaležnost. Medsebojno sprejemanje, pozornost, nežnost v občutljivih točkah, a tudi stalna iskrenost. In dobro počutje. Da si svoja najboljša verzija v tej dvojini. Partnerja sta kot najboljša prijatelja z dodano strastjo. Za pravo ljubezen ni nekega hudega boja, ker se vse dogaja na neki lahkotni, visoki, svetli frekvenci. Ni manipulacij, ni nasilja, ni zadajanja bolečine drugemu, ni prisilnega omejevanja. Če se moraš boriti za ljubezen, potem to zagotovo ni. Partnerja sta pač najboljša ekipa.

Tin: Urška je lepo povedala, ne obstaja ena magična lastnost, mora biti kar skupek vsega. Zveza raste, ko se oba zavedata, kaj lahko prispevata in kako bi lahko polepšala življenje drugemu ... in ne samo, kaj lahko jaz zdaj dobim od tebe!

Story: Urška, ustvarjate nov album, Tin pa novo predstavo. Kako prepleteno je sicer vajino delo? Si izmenjujeta ideje pri ustvarjanju?

Urška: Da, uživam v procesu, ko nastajajo nove 'fore'. Tin je neverjeten! Začne se kar na lepem sredi pogovora, ko si dopolnjujeva dovtipe, kot bi si podajala žogico, zelo hitro, spontano, igrivo. In ko gre v neko zanimivo sfero, peljeva do konca, kot bi pritisnila na gas v simulirani formuli, in oba se smejiva. Nato Tin zapiše. Se je že zgodilo, da me je prišel spraševat, kaj sva že razvijala, čemu sva se že ful smejala predvčerajšnjim? Pri nama res ni dolgčas. Po drugi strani mu jaz kažem svoje pesmi in osnutke ter mi je pomemben njegov odziv. Njegovi projekti so tudi malo moji, tako ali tako delam kot projektni vodja in - verjamem vanj. Tako pa je tudi moje ustvarjanje del najinega življenja.

Tin: Zelo prepleteno. Pomagava si z idejami, debatirava o odločitvah, ponudbah, pa tudi čisto pri logistiki. Brez Urškine pomoči recimo moj zadnji projekt 777, pri katerem sem nastopal v sedmih jezikih v sedmih dneh v sedmih državah, ne bi bil nikoli izvedljiv! Urška je izredno duhovita in prava umetnica, jaz pa sem malce bolj nagnjen k 'biznis' strani šovbiznisa, tako da birokratska opravila po navadi prevzamem jaz. (smeh)

Story: Sicer cenita mnenje drug drugega? Kako pa sprejemata kritike?

Urška: Iskrenost mora biti. Konstruktiven pogovor. Verjameva v delo drugega. V vsakem trenutku dovoljuješ drugemu, da je to, kar je, in da res deluje v skladu s sabo. Nočem se odločati namesto njega. Mu pa povem svoje mnenje, kje vidim pluse in minuse, ter ga spominjam, da ostaja iskren sam sebi.

Tin: Kritika po navadi zveni zelo negativno. Ampak ni nujno tako, če se predstavi na pravi način. Kot povratna informacija. Ta je nujno potrebna pri vsakem ustvarjanju. Potrebuješ odsev svojega dela. Urškino mnenje mi veliko pomeni, pa naj bo to samo ideja v nastajanju ali komentar po nastopu.

Story: Kako pomembna se vama zdi podpora partnerja? Zakaj najbolj?

Urška: Skupaj sva najboljši tim. Že sama beseda partnerstvo pove, da gre za povezano, konstruktivno delovanje ... Sva kot ladja in plovba je mogoča le, če oba veslata.

Tin: Res je, težko je biti uspešen v čemerkoli, če nimaš prave podpore partnerja - ki te razume, te spodbuja in iz tebe izvleče najboljše.

Story: Sta se med počitnikovanjem na Tajskem lahko odklopila ali so se vajini pogovori tudi tam dotikali dela?

Urška: Iskreno sva potrebovala 10 dni, da sva se odklopila, zadihala s polnimi pljuči. Morala sva biti kar disciplinirana - zadala sva si, da se ne bova pogovarjala o delu, dokler se ne spočijeva. In ko sva se res spočila, so prišli pogovori naravno, lahkotno in polni nove energije. Projekti, glasba, komedija, nova predstava ... To sva midva, uživava v tem.

Tin: Po navadi, ko se malo sprostiš in dovoliš mislim, da prosto plavajo, nastajajo najboljše ideje. Tako da v najinem delu pravzaprav nikoli ne moreš res odklopiti.

Story: Če se ne motim, sta v novo leto tako vstopila kar na letalu? To prinaša srečo?

Urška: Novo leto sva dočakala v zraku, na poti v Bangkok in skupaj. Nama je to simboliziralo odločitev, da bova veliko potovala, da bova uresničevala svoje sanje, in to skupaj.

Tin: Za novo leto sva bila visoko nad oblaki, kar sva vzela kot metaforo za leto 2018. Kako že pravijo? 'Sky is the limit' (nebo je meja, op. a.).

Enostavno je naredilo ‘klik’

Story: Zakaj sta izbrala prav Tajsko?

Urška: Vroča dežela v času sivega, hladnega januarja ... Pisana, dišeča, ob morju. Popolno za naju v tistem trenutku. Bil je najin umik, s katerim sva si spet napolnila baterije.

Tin: Tajska je bila na najinem seznamu že dalj časa, in ko se je odprla luknja v urniku - sva jo izkoristila. (smeh)

Story: Kaj vaju je med potovanjem najbolj navdušilo, presenetilo?

Urška: Rajske plaže, živali, neverjetno buhteča, cvetoča, čudovita narava. Žal mi je le, da jo premalo pazijo. Turizem se je razrasel kot dušeč plevel.

Tin: Tajska naj bi bila dežela nasmehov, ampak kaj kmalu ne veš več, ali so ti nasmehi res iskreni ali le marketinški trik. Zato si v bistvu ves čas previden, ko se ti nekdo nasmehne, in namesto da bi mu vrnil nasmeh, si misliš: "Le kaj zdaj ta hoče od mene?!"

Story: Sta morda odkrila tudi partnerjevo drugo plat, kot se to pri potovanjih marsikdaj zgodi?

Urška: Potujeva in se veliko odkrito pogovarjava že od začetka, zato ni več razkrivanja kakšnih pasti. Uživava na potovanjih. A se imava lahko noro dobro tudi doma, čisto preprosto ...

Tin: Vedel sem, da je Urška velika ljubiteljica živali, ampak ko je začela načrtovati in 'guglati', kako bi lahko rešila potepuškega psa iz Tajske, sem bil res presenečen in impresioniran nad njeno predanostjo. (smeh)

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije Sašo Radej, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story8/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 8/2018

Story 8/2018, od 29. 03. 2018