Tin Vodopivec: Vpet v večjezični projekt

Tin Vodopivec: Vpet v večjezični projekt (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
5. 12. 2017

Stand up komik Tin Vodopivec venomer išče nove izzive in načine, s katerimi bi lahko nasmejal smeha in zabave željno občinstvo. 777 oz Triple Seven Comedy Challenge je izziv, kjer bo Tin nasmejal občinstvo v 7 različnih jezikih v 7 državah. Pa ne le to. Komik se bo novega izziva lotil v sedmih zaporednih dneh.

"Projekt sem načrtoval kar nekaj let, ampak se je na koncu moralo 'poklopiti' precej dejavnikov. Od dogovorov za posamezne nastope, ki so plod večletnih sodelovanj, lobiranj in prijateljstev, pa do partnerjev projekta v smislu podpornikov in sodelavcev. Je kar zalogaj in zdaj, ko smo blizu cilja, šele vidim, kako obsežna zadeva je to," nam je pojasnil Tin, ki bo nastopil v Skopju, Beogradu, Varšavi, Berlinu, Londonu, Parizu, za konec pa še 7. decembra v ljubljanskem Cankarjevem domu. Kot ste že sami verjetno opazili, gre za nekaj dokaj raznolikih kultur, kaj šele jezikovnih skupin.

"Ko smo enkrat določili datume in terminski načrt turneje, je bil čas, da se začnem učiti jezike. V jezikovni šoli LanguageSitter smo naredili načrt, kako se bom lotil posameznih jezikov. Nekatere sem znal že precej dobro od prej, za nekatere sem samo mislil, da jih znam, nekaterih nisem znal nič. Ampak so bili zelo prilagodljivi in učinkoviti, tako da smo preskakovali ovire z minimalnimi zapleti," je razložil Tin, ki je največ časa posvetil francoščini, pa tudi angleščini, čeprav je prepričan, da jezikov še vedno ne obvlada povsem gladko: "Veliko je posebnosti, malih detajlov, naglasov, zvokov in včasih niti ne opaziš, da si kaj narobe rekel. Poljščina in makedonščina imata kljub drugačnosti in svojim posebnostim še vedno praslovanski pridih in v obeh jezikih je pivo pač pivo."

Projekt še zdaleč ni majhen zalogaj, zato se lahko pri organizaciji marsikaj zalomi. En organizator želi prestaviti nastop, spet drugi se ti ne oglaša več na telefon. Medtem ko pa so čakali na spremembo, je cena letalske vozovnice poletela v nebo. "Ampak vse to so dejansko brezzvezne skrbi. Če imaš fiksno vizijo in neomajno odločnost, potem se da vse težave rešiti," je prepričan Tin, ki mu pri tem pomaga dekle Urška Majdič, radijska voditeljica in pevka skupine Billysi. "Brez Urške ta projekt zagotovo ne bi bil mogoč – z vseh pogledov. Poleg moralne podpore in spodbude je v projekt 777 vložila tudi ogromne količine znanja, talenta in časa. Le redki vedo, kako nadarjena je v resnici Urška, ker jo večina pozna kot pevko ali pa radijsko voditeljico, vendar pa se v njej skriva neskončni trezor idej in kreativnosti. Za prihodnje leto Urška načrtuje nov glasbeni album in takrat bova zamenjala vlogi," je prepričan Tin, ki se bo tako lahko svoji dragi že čez nekaj mesecev oddolžil za ves vložen trud.

Besedilo: Nika Arsovski // Foto: osebni arhiv

Priporočamo