Tina Gaber: "Bolj kot Tajci so me navdušili Filipinci!"

Tina je nekaj dni uživala v Bangkoku, ki jo je očaral. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
20. 12. 2016

Lepotica Tina Gaber je s fantom Klemnom Tajsko izbrala za zadnje potovanje, ki sta ga preživela nadvse zanimivo. Ob številnih dogodivščinah, ki so jo spremljale na poti, pa je spoznala tudi nekaj zanimivih stvari.

Nekaj dni sta preživela tudi v Bangkoku in zanimivo je bilo, kako je doživela to večmilijonsko mesto. Med drugim je takole povedala za revijo Story: "V načrtu sem imela tam ostati dan, dva. Mislila sem, da me bosta mestni kaos in mravljišče ljudi kmalu pognala novim krajem naproti. Vendar sem presenetljivo tam čutila v sebi neki mir. Mesto je bilo morda nekoliko bolj umirjeno zaradi žalovanja, saj je oktobra umrl priljubljen tajski kralj, monarh z najdaljšim stažem. Na prestolu je bil kar 70 let in na vsakem koraku sta se čutila njihova ljubeča pripadnost temu kralju in izjemno spoštovanje. Hkrati mesto ponuja ogromno zanimivosti in naravnost uživam, ko sem 'izgubljena' v času in kraju na drugem koncu sveta. Slednji je tako raznovrsten in ponuja ogromno doživetij. Mislim pa, da mi bo najbolj v spominu vseeno ostal 'floating market' oziroma tržnica na vodi. Nikoli ne bom pozabila čolnička, ki me je peljal po dolgi ozki reki med 'gozdom' krasnih visokih palm, od 'štanta' do 'štanta', tam pa so ljudje prodajali vse mogoče, z nogami do kolen v vodi. In v tisti reki, v katero si jaz ne bi upala pomočiti niti noge, so se celo kopali otroci."

Sicer pa je zanimivo, da so Tino bolj kot Tajci navdušili Filipinci: "Zdeli so se mi veliko bolj odprti, in ko sem se pogovarjala z njimi, se mi je zdelo, kot da sem srečala nekoga od naših, tako domače. Pa tudi angleško so odlično govorili, da ne govorim, kako lep narod so, še posebej ženske. Na splošno mislim, da sem se zaljubila v Filipine, sanjski so. Rada odkrivam nove dežele, in ko enkrat izkusim svoje, se sprva kot majhen otrok veselim odhoda v našo najlepšo Slovenijo k domačim, potem pa začnem sanjati o novih destinacijah, zato se načeloma v že obiskana mesta vsaj nekaj let ne vračam. Veliko lepše se mi je tja vrniti po več letih in obujati spomine na občutke. Tako ali tako so zame čar potovanja občutki, ki jih doživim. Lepe plaže in palme so marsikje, neko notranje doživetje pa je tisto, po čemer hrepenim. Vseeno pa to ni pravilo, so mesta, ki živijo v meni in kamor se bom vedno vračala, recimo Las Vegas, kjer sem bila res velikokrat. Sicer me zanimajo še ostali narodi, kulture, navade, lepote narave. Enkrat bi šla med aljaške Indijance, drugič sanjam o naravnem paradižu in nepozabnem živalskem svetu v kenijskem Masai Maru. Neznansko uživam v vsem lepem, kar si je zamislila mati narava! Težko bi razložila, a ko sem izgubljena v neznanem, najdem samo sebe."

Celoten intervju s Tino Gaber si lahko preberete v še aktualni reviji Story.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story51/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 51/2016

Story 51/2016, od 15. 12. 2016