Tina Gaber je s fantom odpotovala v Dubaj

Tina je odkrivala zanimivosti Dubaja. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
24. 2. 2017

Združeni arabski emirati iz leta v leto privabljajo številne turiste, med katerimi so tudi Slovenci. Dubaj postaja zanimivo mesto, ki ponuja številne poslovne priložnosti. Lepotica Tina Gaber je v družbi izbranca Klemna izkoristila nekaj prostih dni in se odpravila v mesto tisočerih možnosti.

Tina ni odkrivala le Dubaja, ampak se je odpravila tudi v Abu Dabi. Po številu prebivalcev je Dubaj sicer največji med emirati, po površini pa je od njega večji le Abu Dabi.

"Ampak glede na hitro rastočo infrastrukturo ga bo Dubaj v kratkem prekosil," doda Tina. Dubaj se je že pred leti preusmeril v poslovni in turistični sektor ter je danes eno od najznamenitejših turističnih središč 21. stoletja. "Zaznamujejo ga ambiciozni gradbeni projekti, ki so edinstveni. Prav tako pa slovi po nekaj arhitekturno najbolj neverjetnih zgradbah na svetu. Med njimi zagotovo izstopa stolpnica Burj Khalifa, ki je dve leti pred predvidenim končanjem gradnje postala najvišja zgradba na svetu. Stavba je visoka 828 metrov, v njej pa so poslovni prostori (37 nadstopij), stanovanja (144 zasebnih apartmajev), 160 hotelskih sob Armani Hotela, 11 hektarjev zelenih površin (parka), fitnes v šestih nadstropjih in še in še ..."

Tina si je seveda ogledala tudi znameniti hotel Burj Al Arab, še vedno najbolj luksuzen hotel v Dubaju, kjer suita stane tudi krepko več kot 17 tisoč evrov na noč. Stavba je v obliki jadra, ki sega 321 metrov visoko in je od obale oddaljena 280 metrov. Največji apartma v hotelu meri 800 kvadratnih metrov, najmanjši pa imajo 170 kvadratnih metrov. Vsa stanovanja imajo lastno dvigalo. Prav tako je vsak bivalni prostor v hotelu opremljen z najmodernejšo tehnologijo.

"Za vse ljubiteljice filma Seks v mestu pa je tukaj še znameniti prizor iz hotela Atlantis," v smehu doda Tina. "Najbolj zanimivo je to, da Dubaj povezuje železnica - Dubai metro, ki deluje od leta 2009 in povezuje stari del Dubaja pa vse do marine in palme. Skupno ima 74,6 kilometra in je priljubljen prevoz za vse, ki tam živijo in delajo. Dubaj ima precej strogo zakonodajo glede imigrantov oz. vseh, ki pridejo v deželo služit svoj kruh. Zelo priljubljeno delovno silo na višjih položajih zavzemajo Evropejci. Za primerjavo: za isto delovno mesto je npr. francoski kuhar plačan veliko več kot nekdo, ki prihaja iz drugih emiratov. Tam si zelo radi lastijo kulturo in zgodovino drugih narodov, saj svoje nimajo, glede na to, da je to hitrorastoča umetno ustvarjena dežela. Imajo pa denar, zlato in bogastvo, ki jim daje neskončne možnosti."

Napisala M. M. Kocbek
Fotografije Osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story08/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 08/2017

Story 08/2017, od 16. 02. 2017