Tina Gaber navdušena nad Anglijo!

Tina se je predala vodenju in izvedela, da naj bi bil New York veliko bolj deževen od Londona. (foto: OSEBNI ARHIV) OSEBNI ARHIV
Vir: Lady
14. 3. 2019

Diplomirana sociologinja, magistra in lobistka ter po novem tudi vlogarka Tina Gaber rada potuje in pred kratkim jo je pod odnesla v Anglijo. 

V Londonu je našla številne zanimivosti, ki so jo pritegnile, ter tudi takšne, ki ji niso bile najbolj všeč. “Zanimivo je, da sem prav zadnjič ugotovila, da sem bila v Londonu že od mladih let že zelo velikokrat, vendar vsakič poslovno. Tokrat pa sem se odpravila obiskat prijatelja in bilo je super. Odkar veliko potujem, nikakor nisem tipičen turist, si ne želim, da je moj dan zapolnjen z ogledi. Mesto rada doživim po svoje. Če mi ugaja cel dan sedeti v kavarni, bom to uresničila, in taka doživetja se mi tudi najbolj vtisnejo v spomin. Vesela sem, da tudi vedno spoznam zanimive ljudi, in poznanstva vedno obrnejo kakšen nov list v mojem življenju,” pove Tina, ki jo na potovanju prevzame tudi mistika. Najraje odkriva zgodovino mesta in njegovega naroda.

“Če se v mestu skrivajo katakombe – potem bom cel dan pod zemljo, ker so mi zelo fascinantne, zato si jih ogledam v vsakem mestu. Le v Parizu si jih še nisem, ker se je kolona sredi zime vila čez celo mesto. V mrazu pa ne bi stala niti za svojega sanjskega princa. (smeh) To me še čaka, pariških katakomb se izjemno veselim, saj sem si o njih ogledala celo vse filme. Tudi na otokih si jih ogledam. Najbolj smešno je bilo na Sardiniji, saj vodička ni znala angleško, a je bilo vseeno noro fascinantno, ker mi je delala domišljija,” se še spominja Tina.

Najde tudi pomanjkljivosti

Tini je London precej domač, saj obožujem preprostost podzemne in uporabo Uberja. “Odkar je Uber, povsod prisegam nanj. Obožujem ga! In že kot mlado dekle sem si ogledala vse pomembnejše znamenitosti. Naravoslovni muzej je moj najljubši, navdušili so me tudi Narodna galerija, muzej voščenih lutk, kamor sem bila povabljena na poslovno zabavo in kjer je bilo zelo zabavno takrat zame kot skoraj najstnico.

U, pa Churchillove vojne sobe in odlično ohranjen živčni center – videli boste majhno kabino, kjer je spal Churchill, in improvizirani radijski studio, kjer je predvajal svoje znane vojne govore. A čeprav ima London veliko izjemnih stvaritev in arhitekturnih presežkov, mi sam po sebi ni všeč. Nikakor ne maram njihovih hišk in tisti grdih arhitekturnih kiksov ter temnih opek. Sploh odkar sem izvedela, da so tako temne od smoga, saj je bil London ogromno desetletij eno izmed najbolj onesnaženih mest na svetu. Poglejte kakšne stare slike, res je strašno,” še doda Tina.

Besedilo: MIMA // Fotografiji: osebni arhiv

Priporočamo